OnePlusYleinen

OnePlus 7 Pro ja OnePlus 7 Pro 5G julki – 5G-versio myyntiin Suomessa Q2:n aikana

OnePlus 7 -puhelimen rinnalla on julkaistu myöskin OnePlus 7 Pro, joka edustaa OnePlusin tämän hetken kalleinta sekä ominaisuusrikkainta älypuhelinta. OnePlus 7 Prosta julkaistiin samalla myös OnePlus 7 Pro 5G, jossa on nimensäkin mukaisesti 5G-yhteydet.

Rakenteeltaan OnePlus 7 Pro on pitkälti lasia, mutta kehys on alumiinia. Etu- ja takaosan lasipinnat ovat reunoilta selvästi kaareutuvat ja alumiinikehys on kiiltäväpintainen. OnePlus 7 Pro on tulossa tarjolle kolmessa värissä, jotka ovat kiiltävät Mirror Grey sekä Almond. Kolmannessa Nebula Blue -väriversiossa takaosan lasipinta on tehty tuttuun OnePlus-tyyliin mattapintaiseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 7 Pro on varusteltu pikkuveljestään poiketen suuremmalla, tarkemmalla sekä sulavammalla näytöllä. Puhelimen näytön koko on huimat 6,67 tuumaa ja siinä hyödynnetään uutta Fluid AMOLED -paneelia. Näytön tarkkuus on QHD+ -tasoa, eli siinä on 3120 x 1440 pikseliä, mikä tekee 516 pikseliä tuumaa kohden. Näytön kuvasuhde on 19,5:9 ja näytössä on myöskin 90 hertsin virkistystaajuus. Normaalisti puhelimien näytöissä on ollut 60 hertsin virkistystaajuus. OnePlus 7 Pron näytössä ei ole minkäänlaista lovea, mutta ensimmäistä kertaa OnePlusin puhelimessa näytöstä on tehty kaareutuva.

Tehoista myöskin OnePlus 7 Prossa vastaa Qualcommin tuorein ja tehokkain Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on jopa 12 gigatavua RAM-muistia. Puhelimesta on myös tarjolla versiot, joissa on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia. OnePlus 7 Pro -mallissa on myös älykäs RAM Boost -ominaisuus, joka oppii käyttötottumuksia ja määrittelee saatavilla olevan RAM-muistin sitä vaativille sovelluksille ennen kuin käyttäjä on edes avannut sovellusta. RAM Boost mahdollistaa siis nopeammat sovelluksien avausprosessit sekä suuremman määrän taustalla auki olevia sovelluksia ilman, että puhelin hidastuisi. Sisäistä tallennustilaa pro-versiossa on 128 tai 256 gigatavua versiosta riippuen. OnePlus hyödyntää myöskin selvästi aikaisempaa nopeampaa UFS 3.0 -muistia. Erillistä muistikorttipaikkaa puhelimesta ei löydy.

Kameroissa OnePlus on ottanut suuria harppauksia verrattuna aikaisempiin puhelimiin. OnePlus 7 Prossa on takaosassa kolmoiskamera, jonka pääkameran tarkkuus on huimat 48 megapikseliä. OnePlus käyttää Sonyn kehittämää IMX586 -sensoria, jossa on muun muassa f/1.6-aukkosuhde, 1/2” kennokoko, 0,8 um pikselikoko sekä vaiheentunnistava automaattitarkennus. Kamerassa on myöskin optinen sekä elektroninen kuvanvakautus. Toinen kameroista on varusteltu teleobjektiivilla ja sen tarkkuus on 8 megapikseliä. Tässä kamerassa on 1,0 um pikselikoko, f/2.4-aukko sekä optinen kuvanvakautus. Teleobjektiivi kykenee 3x optiseen zoomaukseen. Kolmas kamera on 16 megapikselin ultralaajakulmakamera, jossa on f/2.2-aukko sekä 117 asteen näkökenttä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamerassa on myös OnePlus UltraShot -toiminnallisuus, jonka luvataan parantavan kuvien laatua. UltraShot -toiminnallisuus sisältää HDR+- sekä Super Resolution -kuvaamisen. HDR+:n avulla OnePlus 7 Pro kykenee taltioimaan yksityiskohtaisia otoksia, kun taasen Super Resolution avulla otetaan monta kuvaa ja yhdistetään ne yhdeksi, jossa on tarkemmat yksityiskohdat. OnePlus 7 Pro on varusteltu myöskin ”yönäkymä”-kuvaustilalla, joka on OnePlusin oma yökuvaustila.

Etukameran OnePlus on piilottanut uutuuspuhelimessa laitteen sisälle yläreunaan. Etukamera nousee mekanisoidusti puhelimen sisältä aina kun sitä tarvitaan. Etukameran tarkkuus on 16 megapikseliä ja kyseessä on Sonyn kehittämä IMX471-sensori. Kamerassa on 1,0 um pikselikoko, f/2.0-aukko sekä elektroninen kuvanvakautus. Etukamera on myös suojattu safiirilasilla. Etukameran mekanismin luvataan kestävän vähintään 300 000 nostokertaa. Tämä tarkoittaa mekanismin kestävän siis ainakin viisi vuotta, jos etukamera nostetaan keskimäärin 150 kertaa päivässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkestosta OnePlus 7 Prossa vastaa suuri 4000 milliampeeritunnin akku, joka on 300 milliampeerituntia suurempi kuin OnePlus 7 -mallissa. Puhelin tukee myös viime vuoden OnePlus 6T McLaren -puhelimessa nähtyä Warp Charge 30 -pikalatausta, joka lataa puhelinta siis 30 watin nopeudella. OnePlus lupaa akunlatautuvan puoleen varaukseen 20 minuutissa. Vaikka akku on suurentunut, niin OnePlus lupaa akunkestävän saman verran kuin OnePlus 6T -mallissa.

Sormenjälkilukija OnePlus 7 Prossa löytyy tuttuun tapaan näytöstä. OnePlus on kertonut hyödyntävänsä tällä kertaa sormenjälkilukijassa kehittyneempää kamerasensoria, jossa on muun muassa kolme muovista linssiä sekä suurempi sensori. Lukituksen avautumiseen luvataan menevän 0,24 sekuntia, kun aikaisemmin OnePlus 6T -mallissa sormenjälkilukijan nopeus oli 0,6 sekuntia.

Puhelimen käyttöjärjestelmänä toimii Android 9.0 Pie, jonka päällä hyrrää OnePlusin oma OxygenOS-käyttöliittymä. OnePlus 7 Prossa on myös pelitila, joka mahdollistaa pelaamisen ilman häiriötekijöitä. OxygenOS-käyttöliittymään on lisätty myös Zen Mode, joka lukitsee puhelimen 20 minuutiksi, jotta käyttäjä voisi keskittyä johonkin muuhun kuin puhelimen räpläämiseen.

Pelaamisen sekä videoiden katseluelämyksen parantamiseksi OnePlus on laittanut puhelimeen myös kaksoiskaiuttimet. OnePlus on äänentoiston kanssa tehnyt vahvaa yhteistyötä Dolbyn kanssa. Pääkaiutin löytyy puhelimen alareunasta ja toisena kaiuttimena hyödynnetään puheluihin käytettävää kuuloketta. Toinen merkittävä uutuus on uudistunut haptinen x-akseli värinämoottori. OnePlus 7 Prossa on myös 10-tasoinen nestejäähdytysjärjestelmä, joka pitää puhelimen viileänä myös raskaiden pelien aikana.

5G-veriossa ei suuria ulkoisia muutoksia

OnePlus on esitellyt tänään myös 5G-version OnePlus 7 Pro -mallista. Ulkoisesti ja teknisesti puhelimien kerrotaan olevan identtisiä, mutta puhelimeen on vain lisätty 5G-yhteydet. Vaikka ulkoisesti puhelimesta on saatu identtinen, niin sisältä katsottuna laitteen kerrotaan näyttävän aivan erilaiselta, sillä puhelimeen on lisätty selvästi enemmän antenneja. OnePlus 7 Pro 5G-versiossa on yhteensä kymmenen antennia, kun 4G-versiossa on vain kuusi antennia. OnePlus kertoo hakeneensa antenniratkaisun designista tavaramerkkiä.

5G-veriossa OnePlus kertoo säilyttäneensä myöskin NFC:n, vaikka sen saaminen puhelimeen oli haastavaa 5G-antennien takia. Puhelimessa on myös kaksinkertainen jäähdytysalue, sillä 5G:n kerrotaan tarvitsevan 4G:tä enemmän jäähdytystä. Käyttäjälle näkyvin ulkoinen seikka puhelimessa on 5G-logo takaosassa.

Suomessa OnePlus on kertonut jo alkuvuodesta tuovansa ensimmäisen 5G-laitteen myyntiin Q2:n, eli huhti-kesäkuun aikana Elisan kautta. OnePlusin mukaan aikataulussa ollaan edelleen, mutta OnePlus 7 Pro 5G -puhelimesta kerrotaan tarkemmin lähempänä myynnin alkamista.

OnePlus 7 Pro maksaa jopa 829 euroa

Suomessa OnePlus 7 Pro on tulossa myyntiin aluksi kahdessa värissä, jotka ovat Nebula Blue sekä Mirror Grey. OnePlus 7 Pro on julkaistu myös Almond-värissä, jonka on luvattu tulevan myyntiin hieman myöhemmin kuin muiden väriversioiden. OnePlus 7 Pro -puhelimen 8 + 256 gigatavun versio maksaa 749 euroa. Kaikista kalleimmassa OnePlus 7 Prossa on 12 + 256 gigatavua muistia ja se maksaa 829 euroa. Puhelimen myynti alkaa 21. toukokuuta 2019.

Väri ja hinta tiedot:

 • Nebula Blue 8 + 256 Gt = 749 euroa
 • Nebula Blue 12 + 256 Gt = 829 euroa
 • Mirror Grey 8 + 256 Gt = 749 euroa
 • Almond 8 + 256 Gt = 749 euroa (Tulossa pian julkaisun jälkeen [kesäkuu])

OnePlus 7 Pro tekniset tiedot:

 • Rakenne: Alumiinikehys ja Gorilla Glass -lasipinnat
 • Näyttö: 6,67 tuuman Fluid AMOLED
  • Tarkkuus: QHD+ (3120 x 1440)
  • Kuvasuhde: 19.5:9
  • Virkistystaajuus: 60 tai 90 hertsiä
  • Lovi: ei näyttölovea
  • Muuta: HDR10+, reunoilta kaartuva
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 855 (Adreno 640)
 • RAM-muisti: 6, 8 ja 12 gigatavua
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua (UFS 3.0) / Ei muistikorttipaikkaa
 • Takakamera: Kolmoiskamera + kaksois-LED-salama
  • Pääkamera (wide): 48 MP Sony IMX586 (f/1.6, 1/2″, 1,6 um, PDAF, OIS + EIS)
  • Ultralaajakulmakamera: 16 MP (f/2.2, 117 asteen näkökenttä)
  • Teleobjektiivi: 8 MP (f/2.4, 1,0 um, OIS, 3x optinen zoom)
 • Etukamera: 16 MP Sony IMX471 (f/2.0, 1,0 um, EIS, nousee laitteen yläreunasta)
 • Akku: 4000 mAh / 30W Warp Charge
 • Liittimet: USB-C
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie (OxygenOS 9)
 • Muuta: Näytönalainen sormenjälkilukija, ei vedenkestävä
 • Mitat: 162,6 x 75,9 x 8,8 mm
 • Paino: 206 g
 • Värit: Mirror Grey, Nebula Blue, Almond (tulossa julkaisun jälkeen)
 • Hinta: 749-829 euroa

Lähde: OnePlus

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus