Yleinen

Nokia 9 PureViewin kohutun kameran takana ollut yritys vetäytyi älypuhelinalalta

Nokia 9 PureView

Suomalaisen HMD Globalin ylpeys ja tuorein huippupuhelin Nokia 9 PureView julkaistiin vuoden 2019 alkupuolella, mutta kyseessä oli kuitenkin jonkinlainen floppi jo myyntiin saapuessaan. Puhelimessa piti olla yksi markkinoiden parhaimmista kameroista, mutta monet puhelinta käyttäneet totesivat laitteen hyvin ongelmalliseksi, eikä HMD Global ole edes pyrkinyt korjaamaan ongelmia jälkikäteen lupauksistaan huolimatta.

Nyt Nokia 9 PureView -puhelimen arkkuun on lyöty viimeinenkin naula, sillä Android Authorityn saaman kommentin mukaan puhelimen kameran takana ollut Light.co -yritys on päättänyt vetäytyä kokonaisuudessaan älypuhelinalalta. Tämä viittaa siis siihen, että puhelimissa ei tulla enää tulevaisuudessa näkemään Lightin kehittämiä kameratekniikoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 9 PureView

Light tuli aikoinaan tunnetuksi erityisesti Light L16 -kamerastaan, joka oli kompakti kamera, jossa oli peräti 16 kappaletta erilaisia kamerasensoreita. Kamera oli myös hyvin kallis, sillä sen hinta asettui jopa pariin tuhanteen euroon, mutta silti kameran ongelmana olivat hidas kuvien prosessointi ja heikko suoriutuminen heikossa valaistuksessa.

Nokia 9 PureView oli ensimmäinen ja nähtävästi myös viimeinen älypuhelin, jossa nähtiin älypuhelimille suunnattua Light-yrityksen kehittämää teknologiaa. Nokia 9 PureView tarjosi viitoiskameran, joka koostui kolmesta 12 megapikselin mustavalkokamerasta sekä kahdesta 12 megapikselin värillisestä kamerasta. Vaikka kameroita oli monia, niin ainoa hyöty niistä oli tarkempi taustasumennus, eikä laite pystynyt tarjoamaan kilpailijoiden tapaista monipuolista järjestelmää, kuten zoomausta tai ultralaajakulmakuvausta.

Nokia 9 PureView

Myös Nokia 9 PureView -puhelimen suurin ongelma oli kuvien hidas prosessointi sekä heikot hämäräkuvaustoiminnallisuudet. Nyt Lightin luopuessa älypuhelinalasta, tulevaisuudessa Nokia 9 PureViewin kamera tuskin saa enää minkäänlaisia optimointeja Lightin suunnalta, ja toisaalta vastaavaa kameratoteutusta ei tulla varmastikaan näkemään myöskään huhutussa Nokia 9.3 -puhelimessa.

Viime vuonna Light ilmoitti kahdesta suuresta yhteistyökuviosta Sonyn sekä Xiaomin kanssa. Xiaomin kanssa tavoitteena oli tuoda Lightin kameraosaamista Xiaomin tuleviin älypuhelimiin. Sonyn kanssa yhteistyön tavoitteena oli integroida teknologia toimimaan paremmin Sonyn kamerasensoreiden kanssa. Toistaiseksi Sony tai Xiaomi eivät ole kommentoineet millään tavalla Lightin päätöstä vetäytyä älypuhelinalalta.

Lähde: Android Authority

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen