OnePlusYleinen

OnePlus 9 -puhelimissa nähdään Kiinan markkinoilla Oppon ColorOS 11 -käyttöliittymä – uutuuspuhelimissa globaalisti edelleen OxygenOS

OnePlus on tunnettu erityisesti Euroopassa kehutusta OxygenOS-käyttöliittymästään, mutta Kiinassa yhtiön puhelimissa on nähty HydrogenOS-versio. Kyseessä on ollut Kiinan markkinoille kustomoitu käyttöliittymä, mutta nähtävästi HydrogenOS:n tarina on nyt tullut päätökseen. OnePlus on ilmoittanut Kiinassa, että uudet OnePlus 9 -malliston puhelimet saavat Oppon puhelimista tutun ColorOS 11 -käyttöliittymän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöliittymän vaihtaminen ei tullut yllätyksenä, sillä OnePlus on viime aikoina lähentynyt vahvasti Oppon kanssa. Aikaisemmin OnePlussan kerrottiin yhdistäneensä voimansa Oppon kanssa erityisesti tutkimus- ja tuotekehityksen osalta. Nyt myös luonnollisesti HydrogenOS on saanut vaihtua ColorOS 11 -versioon, joka helpottaa OnePlussan asemaa Kiinan markkinoilla. ColorOS on Kiinassa erittäin suosittu käyttöliittymä, sillä Oppo on Kiinan suurin älypuhelinvalmistaja.

Vaikka OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro saavat ColorOS 11 -käyttöliittymän Kiinassa, niin OnePlus on kertonut ylläpitävänsä myös HydrogenOS-käyttöliittymää tulevaisuudessa. Lisäksi OnePlus on antanut OnePlus 8 -sarjan puhelimien käyttäjille mahdollisuuden vaihtaa HydrogenOS tuoreeseen ColorOS 11 -versioon. Käyttöliittymän vaihtuminen koskee vain Kiinan markkinoita, joten OnePlus tulee jatkamaan suositun OxygenOS-käyttöliittymän käyttöä globaalisti myytävissä puhelimissaan.

”Kaikille käyttäjille Kiinan ulkopuolella jatkamme OxygenOS:n käyttöä globaaleissa laitteissa tulevaisuudessa ja olemme sitoutuneita tarjoamaan nopean ja sulavan kokemuksen OxygenOS-käyttöliittymässä. Globaalina teknologiayrityksenä etsimme aina uusia tapoja käsitellä eri käyttötottumuksia ja mieltymyksiä käyttäjien keskuudessa ympäri maailmaa. Uskomme, että uusi räätälöity käyttöjärjestelmä tuo kiinalaisille käyttäjillemme ohjelmistokokemuksen, joka on parempi heidän tottumuksilleen.”, kommentoi OnePlussan OxygenOS-tuotejohtaja Gary C.

Lähde: OnePlus China, OnePlus Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus