OnePlusYleinen

OnePlus 9 RT julkaistaan lokakuussa – varusteltu uudella OxygenOS 12 -käyttöliittymällä

OnePlus tulee julkaisemaan uuden huippupuhelimen tänä vuonna, vaikka aikaisemmissa huhuissa puhuttiinkin OnePlus 9T -sarjan laitteiden julkaisun peruuntuneen. Tuoreet tiedot kuitenkin kertovat OnePlus 9 RT -puhelimen olevan tulossa ja kyseessä on T-sarjan uudistettu malli aikaisemmin tänä vuonna julkaistusta OnePlus 9R -puhelimesta.

Android Central -sivuston tietojen mukaan OnePlus olisi suunnittelemassa uuden OnePlus 9 RT -puhelimen julkaisua lokakuun aikana. Kyseessä on viimeinen 9-sarjan puhelin, joka tullaan tänä vuonna näkemään, mutta luvassa on kuitenkin vielä Nord-malliston puhelimia. OnePlus 9 RT -mallin julkaisua odotetaan ainoastaan valikoiduilla markkinoilla. Aikaisemmin OnePlus 9T oli saatavilla vain Intiassa ja Kiinassa, joten OnePlus 9 RT jatkanee samaa polkua. Puhelinta ei odoteta Eurooppaan tai Pohjois-Amerikkaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuodon mukaan OnePlus 9 RT tulee olemaan teknisesti varsin samanlainen OnePlus 9R -puhelimen kanssa. Siinä on 120 hertsin AMOLED-näyttöpaneeli, 4500 milliampeeritunnin akku sekä 65 watin tehoinen pikalataus. Tehoista pitäisi vastata Snapdragon 870 -järjestelmäpiiri, eikä OnePlus 9 RT ole saamassa tuoreempaa Snapdragon 888 -versiota.

OnePlussan odotetaan keskittyvän päivittämään kameroita, sillä laitteessa on vuodon mukaan 50 megapikselin Sony IMX766 -sensori pääkamerana, joka nähtiin myös Nord 2 -puhelimessa. Mielenkiintoisen puhelimesta tekee se, että kyseessä pitäisi olla OnePlussan ensimmäinen OxygenOS 12 -käyttöliittymään perustuva puhelin, joka tarkoittaa siis Android 12 -käyttöjärjestelmää.

OxygenOS 12 -käyttöliittymän kerrotaan tuovan yhteen OnePlussan ja Oppon osaamisen, joka nähtiin myös jo Nord 2 -puhelimessa. Kokemus tulee jäljittelemään Oppon ColorOS-käyttöliittymää, mutta mukana on edelleen OnePlussan käynnistysohjelma sekä ainutlaatuisia OnePlussan ominaisuuksia, kuten Zen-tila ja Shelf.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlussan kerrotaan tuovan OxygenOS 12 -käyttöliittymään muutamia uusiakin ominaisuuksia. Mukana on muun kelluvat ikkunat, teemakauppa sekä uusia yksityisyysominaisuuksia. OnePlus ei tule hyödyntämään uudessa käyttöliittymässään Googlen esittelemää Material You -suunnittelua, vaan kokemus on lähes sama kuin nykyisessä OxygenOS 11.3 -versiossa.

Samaisessa artikkelissa kerrotaan, että OnePlus on suunnitellut julkaisevansa ensimmäisen OxygenOS 12 -beetaversion julkisesti noin kuukauden päästä tai hieman ennen kuin Android 12 -versio tullaan virallisesti julkaisemaan syyskuussa.

Lähde: Android Central

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus