OnePlusYleinen

OnePlus julkaisi uuden ”optimoidun latauksen” – tulossa päivityksenä vanhoille puhelimille

OnePlus on työstänyt puhelimiinsa uutta optimoitua latausta, joka toteutetaan ohjelmistollisesti ja sitä testataan jo muutamalla yhtiön vanhemmalla puhelimella. Uutuusominaisuudella odotetaan olevan muun muassa vaikutusta puhelimien akun käyttöikään, sillä akun varausta ei pidetä jatkuvasti 100 prosentissa.

Optimoidun latauksen ollessa käytössä akku latautuu 80 prosentin varaukseen ja pysähtyy siihen, kunnes akun lataus jatkuu puhelimen käyttäjän unirytmin mukaisesti. Puhelin jatkaa latautumistaan vasta 100 minuuttia ennen käyttäjän keskimääräistä päivittäistä herätysaikaa, ensimmäistä hälytystä tai tapahtumaa, joten täyteen akku latautuu vain hetkeä ennen käyttäjän heräämistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämän ominaisuuden ansiosta akku pysyy noin 80 prosentin varaustasossa suurimman osan yöstä, vaikka se olisi kytkettynä laturiin jatkuvasti. Esimerkiksi jos ominaisuutta on käyttänyt muutaman viikon ajan, niin puhelin tietää käyttäjän heräävän kello 8.00 aamulla ja akku on ladattu siihen mennessä täyteen varaukseensa.

Tällä hetkellä ominaisuutta on testattu OnePlus 7- ja OnePlus 7 Pro -puhelimien tuoreimmassa beetaversiossa. Ominaisuuden voi ottaa käyttöön menevällä akun asetuksiin ja sieltä löytyy asetus optimoidulle lataukselle. Puhelin alkaa tämän jälkeen opettelemaan päivittäisiä rutiineita ja kerää ominaisuuden toteuttamiseen vaadittavia tietoja. OnePlus 7 -malliston puhelimien lisäksi ominaisuuden odotetaan olevan tulossa tarjolle myös muille OnePlusin älypuhelimille.

Tulevaisuudessa OnePlus pyrkii optimoimaan ominaisuutta myös paremmaksi. Tunnistamista on tarkoitus parantaa muun muassa epätavanomaisten unijaksojen, kuten viikonloppujen osalta sekä muuttuvien aikavyöhykkeiden mukaan.

Lähde: OnePlus Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus