OnePlusYleinen

OnePlus paljasti lisätietoja OnePlus 10 Pron kameroista – 150° ultralaajakulmakamera ja muita uudistuksia

OnePlus 10 Pro / Kuva: OnePlus

OnePlus on jo virallisesti paljastanut 11. tammikuuta julkaistavan OnePlus 10 Pro -puhelimen muotoilun sekä tekniset tiedot, mutta nyt yhtiön on paljastanut tarkempia tietoja myös kameroista. Puhelimessa tullaan näkemään toisen sukupolven Hasselblad Camera for Mobile -järjestelmä, kehittyneemmät kamerasensorit sekä paljon muita uudistuksia.

Uutuuspuhelimen OnePlus Billion Color Solution mahdollistaa Hasselbladin kanssa luonnollisen värikalibroinnin yli miljardissa värissä. Tämä tarkoittaa brändin mukaan, että OnePlus 10 Pro on ensimmäinen OnePlus-laite, joka on varustettu kamerajärjestelmällä, joka kuvaa värit 10-bittisenä, näyttääkseen värit entistä luonnollisempina ja tarkempina jokaisessa valokuvassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 10 Pro ottaa valokuvia 25 prosenttia suuremmalla DCI-P3-värialueen peitolla ja pystyy käsittelemään 64 kertaa enemmän värejä kuin edeltäjänsä OnePlus 9 Pro. 10-bittisiä värejä tukee jokainen OnePlus 10 Pron kolmesta takakamerasta, jotka ovat 48 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin telekamera sekä 50 megapikselin ultralaajakulmakamera.

Kiinalaisbrändi on tehnyt OnePlus 9 -puhelimista lähtien yhteistyötä ruotsalaisen kameravalmistaja Hasselbladin kanssa, joka jatkuu myös OnePlus 10 Prossa. OnePlus 10 Pro on varustettu 2. sukupolven Hasselblad Pro Mode -tilalla, jota kaikki kolme takakameraa tukevat ja joiden avulla jokainen voi ottaa kuvia 12-bittisenä RAW-muodossa Hasselblad Natural Color Solutionin kanssa.

OnePlus 10 Pron 2. sukupolven Hasselblad Pro Mode -tila tukee myös uutta vahvistettua RAW-muotoa nimeltä RAW+, joka tarjoaa kaikki RAW-formaattiin tallentamisen edut älypuhelimen laskennallisilla valokuvauselementeillä. Tämä johtaa OnePlussan mukaan korkealaatuisimpiin valokuvatiedostoihin, joissa on suurempi dynaaminen alue, kohinanvaimennus ja paljon muuta, antaen kuvanmuokkaamisesta kiinnostuneille käyttäjille paremmat mahdollisuuden käsitellä kuviaan.

Yksi merkittävä uudistus OnePlus 10 Prossa tullaan näkemään ultralaajakulmakamerassa, sillä puhelimessa nähdään 50 megapikselin tasoinen 150 asteen ultralaajakulmakamera. Laajempi näkökenttä antaa käyttäjille OnePlussan mukaan mahdollisuuden ikuistaa kuviinsa enemmän ja rohkaisee luovuuteen. OnePlus 10 Pron 150 asteen ultralaajakulmakamera tukee myös Fish Eye-tilaa, joka jäljittelee kalansilmälinssiä ja tarjoaa hauskan perspektiivin kuvattaessa. OnePlus 10 Pron ultralaajakulmakamera tukee myös valokuvaamista perinteisemmässä 110 asteen näkökentässä, yhdessä tekoälyn tukemalla vääristymän korjauksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Movie Mode

OnePlus 10 Prossa on täysin uutena ominaisuutena Movie Mode -elokuvatila mikä mahdollistaa ISO-arvon, suljinnopeuden ja muiden asetusten säätämisen ennen videokuvausta sekä sen aikana. Movie Mode -tilassa voit kuvata LOG-formaatissa ilman esiasetettua kuvaprofiilia, mikä mahdollistaa videokuvaajille paremmat työkalut editointia varten. LOG-muodossa kuvattu materiaali tarjoaa myös suuremman dynaamisen alueen ja enemmän tietoa varjoista ja valoisista kohdista videolla.

Kiinassa OnePlus tulee julkaisemaan uutuuspuhelimensa 11. tammikuuta kello 14.00 Hong Kongin aikaa. Lisäksi OnePlus on vahvistanut julkaisevansa puhelimen myöhemmin tämän vuoden aikana Intiassa, Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa.

OnePlus 10 Pro / Kuva: OnePlus

Lähde: OnePlussan materiaalit

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus