OnePlusYleinen

OnePlus teki vahingossa sen, mitä ei pitänyt edes tehdä – vaatteidenkin läpi nähnyt kamera poistettiin käytöstä uudessa OxygenOS-päivityksessä

OnePlus 8 Pro

OnePlus on julkaissut tänään vahingossa päivityksen OnePlus 8 Pro -puhelimen globaalisti myynnissä olevalle versiolle, jonka myötä puhelimen erikoisesta 5 megapikselin tasoisesta Color FIlter -kamerasta tulee käyttökelvoton. Aikaisemmin OnePlus kertoi poistavan kameran käytöstä vain kotimarkkinoillaan Kiinassa HydrogenOS-käyttöliittymässä.

Reddit-käyttäjä on julkaissut kuvakaappauksen, jossa OnePlus 8 Pro -puhelimelle on tullut tarjolle uusi OxygenOS 10.5.9 -päivitys, jonka koko on 2,35 gigatavua ja sen ainoa ilmoitettu muutos on photochrome-kameran tilapäinen poistaminen. OnePlussan mukaan ominaisuuden odotetaan tulevan takaisin kesäkuussa julkaistavassa päivityksessä. Päivitys on jaossa tällä hetkellä ainakin Pohjois-Amerikassa myytäviin puhelimiin, joka on nähtävissä päivityksen ”IN11AA” -päätteestä, eikä Euroopassa päivityksestä ole raportoitu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus on kuitenkin nopeasti kommentoinut päivitystä, sillä sen kerrotaan olevan menneen vahingossa jakoon. Muun muassa Android Police on saanut OnePlussalta kommentin, jonka mukaan päivitys on saapunut vain rajalliseen määrään laitteita.

Tämä OTA-päivitys meni vahingossa ulos rajoitetulle määrälle laitteita. Otamme photochrom-filtterin uudelleen käyttöön seuraavassa OTA-päivityksessä”, OnePlus kommentoi.

Photochrom-kameraa ei ollut tarkoitus ottaa pois käytöstä globaalisti, vaan se oli OnePlussan mukaan vahinko. Aikaisemmin OnePlus kertoi OnePlus 8 Prolle olevan tulossa globaalisti tarjolle päivitys, jonka avulla pyritään parantamaan Color Filter -kameran toiminnallisuutta niin, ettei sillä olisi mahdollista nähdä esineiden tai vaatteiden läpi. OnePlussan mukaan päivitys on tulossa lähiviikkojen aikana, mutta tarkkaa aikataulua sille ei vielä annettu.

Lähde: Android Police

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Ja kyllä se on kukkia,että tuolla näkyy vaatteiden läpi,pelkkää paskaa koko lehtien kirjoittelema höpinä. Näyttäkää yksikin kuva jossa on tuo vaatteiden läpi kuva kuvattuna, muutakuin joku iPhone boxi ääriviivat paidan alla. Samalla voi kieltää naisilta valkoinen t-paita sateella.

  2. Varmaankin infrapunasta kyse (lämpösäteily). Normaaleissa värisuotimissa lämpösäteilyä ei päästetä piikennolle.

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus