OnePlusYleinen

OnePlus vahvisti 120 hertsin näyttöpaneelinsa – tulossa todennäköisesti OnePlus 8 Pro -puhelimeen

OnePlus on kertonut tänään odotuksien mukaisesti yhtiön tulevasta näyttötekniikasta, jota tullaan käyttämään yhtiön seuraavassa puhelimessa. Viime vuonna OnePlussalta nähtiin 90 hertsin virkistystaajuudella varusteltuja näyttöjä puhelimissa, mutta vuoden 2020 aikana markkinoille on tulossa 120 hertsin näytöllä varusteltuja puhelimia.

Näyttöjen kanssa OnePlus tekee hyvää yhteistyötä Samsungin kanssa, jonka ansiosta on pystytty räätälöimään ainutlaatuinen AMOLED-näyttö, jossa on muun muassa 120 hertsin virkistystaajuus. OnePlus on kertonut näytön yltävän jopa 1000 nitin kirkkauteen ja näytön käyttöikä on aikaisempaa pidempi. Lisäksi tulevassa näytössä on kosketustunnistus nostettu alan korkeimmalle tasolle, eli 240 hertsiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monien suurempien sovelluksien kerrotaan hyödyntävän 120 hertsin virkistystaajuutta, mutta videotoiston osalta OnePlus on joutunut tekemään lisäratkaisuja. Videontoiston parantamiseksi tulevassa laitteessa on MEMC-tekniikka, jonka kerrotaan takaavan sujuvamman videotoiston. MEMC on televisioista tuttu tekniikka, joka käyttää reaaliaikaisia algoritmeja, jotta 24 fps tai 30 fps kuvatut videot voidaan toistaa 60 tai jopa 120 fps:n kuvataajuudella.

OnePlus on luvannut, että lisätietoja vuoden 2020 suunnitelmista ja 120 hertsin näyttöä hyödyntävästä laitteesta tullaan kertomaan myöhemmin. Todennäköisesti tänään vahvistettua 120 hertsin näyttöpaneelia tullaan hyödyntämään OnePlus 8 Pro -puhelimesta, joka on nähty myös aikaisemmin vuotokuvissa.

Lähde: OnePlussan lehdistötiedote (sähköposti), OnePlus Forum

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus