HMDNokiaYleinen

Uusia Nokia-laitteita tulossa 6. lokakuuta – HMD Global julkaisi ensimmäisen vihjailevan kuvan

HMD Globalilta on odotettu uusia Nokia-puhelimia syksyn aikana, mutta nyt tähän on saatu myös varmistus. HMD Globalin hallinnassa oleva virallinen Nokia Mobile -Twitter-tili on nyt kertonut uusia laitteita olevan tulossa 6. lokakuuta 2021, eli reilun parin viikon päästä.

Vihjailevassa twiitissä kerrotaan Nokia-tuoteperheen jatkavan kasvuaan, mutta kuva ei paljasta juurikaan mitään. Kuvassa nähdään Nokia 3310-, Nokia 8810-, Nokia 6.2-, Nokia 8.3 5G- sekä Nokia XR20 -puhelimet, joiden jatkeena on valkoinen laatikko. Laatikko on selvästi suurempi kuin puhelimet, joten kyseessä saattaa olla vihjaus HMD Globalin laajenemisesta tablettimarkkinoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Huhuissa on puhuttu jo pitkään Nokia T20 -tabletista, joka olisi HMD Globalin ensimmäinen tabletti. HMD Globalilta on huhuttu myös uutta Nokia G50 -älypuhelinta sekä Nokia G300– ja Nokia X100 -puhelimia, joista ei ole vielä kovinkaan tarkkoja tietoja olemassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuodot ovat paljastaneet Nokia T20 -tabletin saavan 4 gigatavua RAM-muistia sekä Android 11 -käyttöjärjestelmä. Lisäksi tabletissa tullaan näkemään Unisocin kehittämä kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri. Valitettavasti tarkkaa järjestelmäpiirin mallia ei ole tiedossa, mutta sen tehokkain ydin toimii 1,82 GHz:n taajuudella ja siinä on Mali-G52-grafiikkaprosessori. Jälleenmyyjien listaukset ovat paljastaneet Nokia T20 -tabletin saavan suuren 10,36 tuuman näyttöpaneelin sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tabletista on tulossa kaksi mallia, joista toisessa on vain Wi-Fi-yhteydet ja toisessa on myös 4G-tuki. Jälleenmyyjien mukaan laitteesta olisi tarjolla ainakin sininen väriversio.

Nokia G50 -puhelimesta on olemassa jo kaikki tiedot, joiden perusteella kyseessä on edullinen Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiiriin perustuva puhelin. Lisäksi puhelimessa on suuri 6,82 tuuman näyttöpaneeli, 48 megapikselin kolmoiskamera sekä 4850 milliampeeritunnin akku. Tarkemmin Nokia G50 -puhelimen kaikkiin tietoihin ja vuotokuviin voi tutustua aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Nokia X100 saattaa olla pitkään odotettu huippuluokan Nokia-puhelin, johon on huhuttu Android 11 -käyttöjärjestelmää sekä Snapdragon 8 -sarjan järjestelmäpiiriä. Valitettavasti puhelimesta ei ole vielä vuotanut tarkkoja tietoja tai yhtäkään kuvaa. Nokia G300 -puhelin on edelleen täysi mysteeri, mutta kyseessä on todennäköisesti hieman paremmin varusteltu Nokia G -malliston puhelin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Globalin tulevien tuotteiden tiedot paljastuvat kuitenkin jo 6. lokakuuta järjestettävässä tilaisuudessa, joten vain pari viikkoa joudutaan odottamaan.

Lähde: Twitter (Nokia Mobile)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD