OnePlusYleinen

OnePlusin toimitusjohtajalta kirje 5G-puhelimen käyttäjille – Android 10 -päivitys tulossa vasta ensi vuonna

OnePlusin toimitusjohtaja Pete Lau.

Kiinalaisen älypuhelinvalmistaja OnePlusin toimitusjohtaja Pete Lau on julkaissut yhtiön virallisella foorumilla kirjeen OnePlus 7 Pro 5G -puhelimen käyttäjille. Kirjeessä Lau on ottanut kantaa yhtiön ensimmäisen 5G-puhelimen selvästi hitaampiin päivityksiin verrattuna 4G-yhteyksillä varusteltuun lähes identtiseen OnePlus 7 Pro -älypuhelimeen.

OnePlus 7- ja OnePlus 7 Pro ovat jo useamman viikon ajan saaneet päivityksiä Android 10 -versioon, joka on Googlen tuorein käyttöjärjestelmä. Valitettavasti Android 10 ei ole kuitenkaan tullut saataville OnePlus 7 Pro 5G -puhelimille, ja syytä tähän Pete Lau on pyrkinyt selventämään foorumilla julkaistussa kirjeessään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus on tunnettu erityisesti nopeista päivityksistään ja yhtiön brändiä on rakennettu erityisesti nopean ja sulavan kokemuksen ympärille, josta OnePlus 7 Pro 5G:n puuttuva Android 10 -päivitys ei ole kuitenkaan kovin hyvä esimerkki. Pete Laun mukaan kuluvaa vuotta pidetään 5G:n syntymävuotena ja yhtiö uskoo vahvasti 5G:n olevan vallankumouksellinen viestintäteknologia, jonka eteen OnePlus on tehnyt ensimmäiset investoinnit jo vuonna 2016.

Puuttuvaa Android 10 -päivitystä perustellaan erityisesti vaativimmilla ja tiukemmilla testeillä, virhekorjauksilla ja optimoinneilla, jonka takia päivitystä ei ole voitu vielä julkaista. OnePlusin on kerrottu joutuneen tekemään järjestelmän optimointeja perusjärjestelmäarkkitehtuurissa, jotta parempi 5G-kokemus on voitu toteuttaa. Testaus- ja optimointiprosessin kerrotaan vievän paljon aikaa, mutta samalla OnePlus on tehnyt yhteistyötä erityisesti Qualcommin ja verkko-operaattoreiden kanssa. Lau on kuitenkin luvannut, että OnePlus tulee ratkaisemaan nykyiset esteet ja tuo uusimman käyttöjärjestelmäversion saataville heti kun se on valmis, mutta ennen vuotta 2020 sitä ei kuitenkaan luvata.

”Perustuen tämän hetkiseen tutkimus- ja tuotekehitysprosessiin ja yhteensopivuuteen eri kumppaneiden kanssa, odotamme julkaisevamme Android 10 -järjestelmäpäivityksen OnePlus 7 Pro 5G -puhelimelle vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen aikana.”, kertoi OnePlusin toimitusjohtaja Pete Lau kirjeessään.

OnePlus 7 Pro 5G

Lähde: OnePlus Forum (Pete Laun kirje OnePlus 7 Pro 5G -käyttäjille)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus