OPPOYleinen

OnePlussan emobrändin taittuvanäyttöinen Oppo Find N -puhelin julkaistiin – huippuluokan ominaisuudet hieman yli 1000 eurolla

Oppo on julkistanut tänään yhtiön ensimmäisen taittuvanäyttöisen älypuhelimen, joka kantaa nimeä Oppo Find N. Kyseessä on kompaktimpi älypuhelin kuin monet muut taittuvanäyttöiset laitteet tällä hetkellä. Oppo on kehittänyt puhelinta yli neljän vuoden ajan ja siinä on panostettu vahvasti tyylikkyyteen ja käsituntumaan.

Oppon lähestymistapa taittuvanäyttöisiin puhelimiin on hieman erilainen kuin monilla muilla valmistajilla. Puhelimesta on tehty mielenkiintoisen kompakti, eikä muiden taittuvanäyttöisten laitteiden kanssa liian korkea. Puhelimen ulkopuolella on 5,49 tuuman kokoinen kompakti näyttöpaneeli, jossa on perinteinen 18:9-kuvasuhde. Näyttö perustuu AMOLED-tekniikkaan ja siinä on 1972 x 988 pikselin tarkkuus ja perinteinen 60 hertsin virkistystaajuus. Ulkopuolen näyttöä on suojaamassa lisäksi Gorilla Glass Victus -lasipinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oppo Find N piilottaa sisäpuolelleen taittuvan 7,1 tuuman LTPO AMOLED -näyttöpaneelin, jossa on dynaaminen virkistystaajuus aina 1-120 hertsin välillä. Sisäpuolen näyttöön on laitettu myös 1000 nitin maksimikirkkaus. Tarkkuus näytössä yltää 1792 x 1920 pikseliin. Näyttö käyttää UTG-lasia, joka on nähty myös Samsungin puhelimissa. Kyseisen lasin avulla näyttö on aikaisempaa kestävämpi.

Oppo on panostanut vahvasti taittuvan puhelimen saranaan, jonka luvataan olevan yksi markkinoiden parhaimmista. Sarana koostuu yhteensä 136 komponentista, joten se on hyvin monimutkainen. Saranaa varten Oppo on hakenut 125 patenttia koko kehitysprosessin aikana. Oppon mukaan taittuva rakenne ei tuota yhtä suurta saumakohtaa näyttöön kuin monilla kilpailijoilla.

Puhelimen rakenteessa on otettu huomioon myös saranan mahdollisimman pieni väli, kun laite on suljettuna. Oppon mukaan esimerkiksi hiekka tai pöly saattaa vahingoittaa näyttöä, jos se pääsee näytön väliin. Oppo demosi minimaalista väliään laittamalla normaalin paperin laitteen väliin, jonka varassa puhelin pysyi kiinni. Näytön väli on siis minimaalinen puhelimen ollessa suljettuna ja se estää hiekan pääsemisen näyttöön.

Oppo Find N tarjoaa FlexForm-tilan, joka on mahdollistettu saranan pysymisenä 50 ja 120 asteen välissä. Tämä mahdollistaa puhelimen asettamisen läppärin tavoin pöydälle, joten laitetta ei tarvitse pitää esimerkiksi videopuheluissa koko ajan kädessä. Oppo on myös panostanut ohjelmistollisiin muutoksiin, sillä yhtiö on parantanut moniajoa suuremmalla näytöllä. Oppon mukaan näyttö ja sarana kestävät jopa 200 000 taitosta, joten ongelmia ei pitäisi tulla vuosiin.

Tehoista puhelimessa on vastaamassa Qualcommin tämän vuoden Snapdragon 888 -huippupiiri, eikä ensi vuoden laitteeseen suunnattu Snapdragon 8 Gen 1. Oppo on varustellut laitteen 8 tai 12 gigatavun LPDDR5-RAM-muistilla sekä 256 tai 512 gigatavun sisäisellä UFS 3.1 -tallennustilalla. Puhelimessa on kerrottu olevan symmetriset stereokaiuttimet, X-akselinen värinämoottori sekä Android 11 -käyttöjärjestelmä ColorOS 12-käyttöliittymällä. Oppo Find N tarjoaa myös kylkeen sijoitetun sormenjälkilukijan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita laitteen takaosassa on kolme, joista tärkein on 50 megapikselin tasoinen Sony IMX766 -sensori. Kyseisessä sensorissa on 1/1.56” kennokoko ja 1.0 µm pikselikoko. Toinen kameroista on 16 megapikselin ultralaajakulmakamera 14 mm polttovälillä sekä kolmas on 13 megapikselin tasoinen telekamera 52 mm polttovälillä. Oppo Find N on varusteltuna lisäksi kahdella 32 megapikselin tasoisella selfiekameralla, joista toinen on ulkopuolella ja toinen sisäpuolella.

Akunkesto uutuuspuhelimessa on 4500 milliampeeritunnin akun varassa, jonka luvataan tarjoavan hyvän käyttöajan laitteelle. Akkua pystytään lataamaan USB-C-liittimen kautta 33 watin tehoisella SuperVOOC-pikalatauksella ja 15 watin tehoisella AirVOOC-latauksella. Lisäksi Oppo Find N tarjoaa tuen 10 watin tehoiselle käänteiselle langattomalle lataukselle.

Oppo Find N tulee myyntiin vain Kiinan markkinoilla, eikä sitä ole tarkoitus tuoda tarjolle globaalisti. Puhelimen ennakkomyynti alkaa tänään ja toimitukset käynnistyvät 23. joulukuuta. Tarjolla on 8 + 256 gigatavun versio 7699 juanin hintaan ja 12 + 512 gigatavun versio 8999 juanin hintaan. Hinnat ovat suoraan muunnettuina 1073 ja 1254 euroa. Tarjolla on kolme väriversiota, jotka ovat musta, valkoinen sekä violetti.

Lähde: Oppo

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO