XiaomiYleinen

Xiaomilta odotettu parannus päivityslupaukseen – uudet Xiaomi 11T -puhelimet saavat 4 vuotta päivityksiä

Xiaomi on ollut viime vuosina erittäin heikko antamaan minkäänlaisia lupauksia päivityksien osalta puhelimilleen, mutta nyt kiinalaisvalmistaja on päättänyt ottaa itseään niskasta kiinni päivityksien suhteen. Xiaomi on vahvistanut tarjoavansa selvästi aikaisempaa paremman päivitystuen ensi viikolla julkaistaville uutuuspuhelimille.

Ensi viikolla 15. syyskuuta Xiaomi tulee julkaisemaan uudet Xiaomi 11T– ja Xiaomi 11T Pro -älypuhelimet, jotka ovat ensimmäiset Xiaomin puhelimet, joille on annettu selkeä päivityslupaus. Xiaomi lupaa puhelimien saavan kolme Android-versiopäivitystä sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä. Xiaomi 11T -puhelimille on luvassa siis Android 12-, Android 13- ja Android 14 -päivitykset tulevaisuudessa, mutta myöskin tietoturvapäivityksiä aina vuoteen 2025 asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi pitkä päivityslupaus koskee vain yhtiön tulevia Xiaomi 11T- ja Xiaomi 11T Pro -puhelimia, eikä muut laitteet kuulu päivityslupauksen piiriin. Xiaomin mukaan uusi suuntaus heijastaa positiivista muutosta myös tulevaisuutta ajatellen.

”Xiaomi pidentää älypuhelimiensa elinkaarta varmistamalla kolmen sukupolven Android-käyttöjärjestelmäpäivitykset. Tällä tavalla käyttäjät voivat halutessaan käyttää nykyisiä laitteitaan pidempään ja nauttia uusimmista ominaisuuksista. Samalla tarjoamme käyttäjille myös tietoturvapäivityksiä, jotka varmistavat laitteiden turvallisen toiminnan pidemmän aikaa”, sanoo Xiaomin tuote- ja teknologiajohtaja Albert Shan.

Xiaomi arvioi myös mahdollisuutta tuoda laajennetut Android-versiopäivitykset ja tietoturvapäivitykset useammille Xiaomi-laitteille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Xiaomille ja sen tiimille ei ole yksinkertainen tehtävä tarjota järjestelmäpäivityksiä ja suojauskorjauksia kaikkiin aiempiin älypuhelinmalleihin. Tämän haasteen mahdollisuus ja asiakkaiden toiveiden täyttäminen on kuitenkin jännittävää. Toisaalta Xiaomin älypuhelimien käyttöiän asteittainen pidentäminen on progressiivinen liike, joka edistää Xiaomin kestävän kehityksen ja ympäristövastuun tavoitteita”, kertoi Shan.

Xiaomi tulee julkaisemaan Xiaomi 11T- ja 11T Pro -puhelimet 15. syyskuuta järjestettävässä julkaisutilaisuudessa yhdessä Xiaomi Pad 5 -tabletin kanssa. Uutuuspuhelimiin on odotettu huippuluokan teknisiä ominaisuuksia, kuten Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriä, 120 hertsin näyttöä sekä 108 megapikselin kameraa. Xiaomi on myös itse vahvistanut toisesta puhelimesta löytyvän erittäin tehokas 120 watin pikalataus. Tarkemmin huhuihin Xiaomi 11T -sarjan puhelimista voi käydä tutustumassa tämän linkin takaa.

Vuotanut kuva Xiaomi 11T Prosta.

Lähde: Xiaomin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi