RealmeYleinen

OnePlussan sisarbrändi julkaisi Realme 9 Pro- ja Realme 9 Pro+ -puhelimet – tulevat saataville pian myös Suomessa

Realme 9 Pro+

Realme on tänään julkaissut globaalisti uudet Realme 9 Pro- ja Realme 9 Pro+ -älypuhelimet, jotka edustavat keskihintaluokan mallistoa. Realme on suomalaisten suosiman OnePlussan sisarbrändi ja kiinalaisen Oppon tytärbrändi. Realme on tiedottanut myöskin uutuuspuhelimien tulevan Suomessakin saataville lähiaikoina.

Uutuuspuhelimista Realme 9 Pro+ on paremmin varusteltu, sillä siinä on muun muassa 6,43 tuuman AMOLED-näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus sekä näytönalainen sormenjälkilukija. Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Dimensity 920 -järjestelmäpiiri, jossa on integroitu 5G-modeemi. Lisäksi laitteessa on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia ja 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen yksi tärkeimmistä osa-alueista löytyy kameroista. Realme 9 Pro+ tarjoaa kolmoiskameran, joka koostuu optisesti vakautetusta 50 megapikselin Sony IMX766 -sensorista, jossa on f/1.8-aukolla varusteltu linssi. Kyseessä on sama kamerasensori, joka löytyy monista Oppon lippulaivapuhelimista. Puhelimen muut kamerat ovat 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on 16 megapikselin kamerasensori selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Puhelimen erikoisuus on väriä vaihtava takakansi, joka vaihtuu sinisestä punertavaksi, jos se saa auringonvaloa. Realme 9 Pro+ tarjoilee 4500 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata 60 watin SuperDart-pikalatauksella. Realmen mukaan akku latautuu 45 minuutissa tyhjästä täyteen. Käyttöjärjestelmänä on Android 12, jonka päällä on Realme UI 3.0 -käyttöliittymä.

Realme 9 Pro on puhelimista hieman karsitumpi. Siinä 6,6 tuuman LCD-näyttöpaneeli korkeammalla 120 hertsin virkistystaajuudella. Sormenjälkilukija on asetettuna puhelimen kylkeen virtapainikkeeseen. Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri, jossa on tuki 5G-yhteyksille. RAM-muistia on 6 tai 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 128 gigatavua.

Puhelimessa on kolmoiskamera, joka koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin makrokamerasta. Etuosassa on 16 megapikselin selfiekamera. Akunkesto on 5000 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata 33 watin teholla. Käyttöjärjestelmänä on uusin Android 12.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Realme 9 Pro -sarja.

Realme tuo Suomeen uuden Realme 9 Pro -malliston, joka tarjoaa brändin mukaan lippulaivamallien ominaisuudet keskitason hintaluokassa. Realme Design Studio on suunnitellut uuden malliston väriä vaihtavalla fotokromaattisella pinnalla ja kolmella eri päävärillä. Ne ovat auringonnousun sininen, revontulen vihreä ja keskiyön musta.

Realme 9 Pro -malliston hinnoittelu ja tarkat toimitusajat Suomessa vahvistetaan lähiaikoina. Puhelimien hinnat ovat jo Intiassa vahvistettu. Realme 9 Pro+ maksaa edullisimmillaan 24 999 Intian rupiaa ja Realme 9 Pro vastaavasti 17 999 Intian rupiaa. Hinnat olisivat suoraan muunnettuna 292 ja 210 euroa.

Lähde: Realmen sähköpostitiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Realme