RealmeYleinen

OnePlussan sisarbrändi Realme esitteli ensimmäiset Realme P-sarjan älypuhelimet valituille markkinoille

OnePlussan sisarbrändi Realme on esitellyt Intian markkinoille keskihintaluokkaan sijoittuvia puhelimia. Realme P1 sekä Realme P1 Pro ovat Realmen uuden P-sarjan ensimmäiset puhelimet. 

Keskenään puhelimissa on eroja mutta myös paljon yhteistä. Molemmat puhelimet on varustettu 6,7-tuumaisella AMOLED-näytöllä, joka tukee 120 hertsin virkistystaajuutta. Puhelimissa on myös 50 megapikselin pääkamerat ja 5000 milliampeeritunnin akut, jota kyetään lataamaan 45 watin teholla. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Edullisemmasta Realme P1 -puhelimesta löytyy tasainen näyttö, kun Realme P1 Pro on varustettu kaarevalla näytöllä. Realme P1 -puhelimesta löytyy hieman Pro-mallia heikompi 600 nitin kirkkaus, sillä Realme P1 Pron näyttö yltää 800 nitin kirkkauteen. 

Puhelinten suurimmat erot muodostuvat järjestelmäpiireistä. Realme P1 -perusmallissa on sisällä MediaTekin Dimensity 7050 -järjestelmäpiiri, joka koostuu kahdeksasta ytimestä ja on valmistettu 6 nanometrin viivanleveydellä. Realme P1 Pro on varustettu Qualcommin Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiirillä, joka on niin ikään 8-ydin järjestelmäpiiri, mutta valmistettu pienemmällä 4 nanometrin viivanleveydellä. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tallennustilaa puhelimista löytyy 128 tai 256 gigatavua. RAM-muistin osalta malleissa on eroja, sillä Realme P1 -perusmallissa on tallennustilanmäärästä riippuen 6 tai 8 gigatavua. Realme P1 Pron molemmat mallit on varustettu 8 gigatavun RAM-muistilla. 

50 megapikselin pääkameran kaverina Realme P1 Prosta löytyy 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, kun Realme P1 on varustettu 2 megapikselin syvyyskameralla. Molemmista löytyy 16 megapikselin selfiekamera. Näiden lisäksi puhelimissa on IP-luokitukset. Realme P1:ssä on IP54-luokitus roiskeita vastaan, kun Realme P1 Prohon on saatu korkeampi IP65-luokituksen mukainen suojaus vettä ja pölyä vastaan.  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hintaa Realme P1:llä on Intiassa 15 999 Intian rupia, eli noin 180 euroa. Realme P1 Pro maksaa puolestaan 18 999 rupia, eli noin 213 euroa. Toistaiseksi ei ole tiedossa julkaistaanko puhelimia Intian lisäksi muualle myyntiin. 

Lähde: Realme (1), (2) 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Realme