AppleYleinen

Onko iPhone 14 -puhelimista tulossa kalliimpia? Etukameran kerrotaan maksavan jopa kolme kertaa enemmän kuin edeltäjässä

Apple iPhone 13 -puhelimen etukamera.

Applen on tiedetty tekevän suuria muutoksia myöhemmin tänä vuonna julkaistaviin iPhone 14 -sarjan älypuhelimiin. Esimerkiksi mallistorakenne menee uusiksi ja suuria muutoksia nähdään erityisesti iPhone 14 Pro -versioissa. Nyt on saatu kuulla jälleen raportteja siitä, että Apple tulee parantamaan erityisesti etukameroita aikaisemmasta.

Uuden Koreasta kantautuvan raportin mukaan Apple on ostamassa huippuluokan selfiekameroita seuraavan sukupolven iPhone-puhelimiin LG Innotekiltä sekä Sharpilta. Raportin mukaan kyseessä olisi ensimmäinen kerta, kun iPhone-puhelimien etukamerat olisivat valmistanut korealainen yritys. Apple tulee raportoidusti nimeämään etukamerat jatkossa huippuluokan komponenteiksi, eikä edullisiksi niin kuin aikaisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LG Innotekin valmistamia kameroita on ollut alun perin tarkoitus käyttää vasta iPhone 15 -puhelimissa, mutta Applen kerrotaan siirtäneen aikataulua kiireellisesti. Tämän kerrotaan johtuvan joistakin Kiinassa valmistettujen kameroiden laatuongelmista, jotka ovat ilmenneet testauksen aikana. Tämän takia LG Innotek tulee nähtävästi korvaamaan nimettömänä pysyneet kiinalaisvalmistajat.

On kuitenkin hyvä huomata, että kyseessä on huhu, eikä mikään täysin varma tieto. Etukameroiden päivittämistä Applelta on odotettu jo pitkään, joten iPhone-käyttäjille tämä raportti on varmasti mieleinen. Jos tieto pitää paikkansa, niin luvassa on selviä parannuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisempien raporttien mukaan iPhone 14 -puhelimien etukamerassa olisi jatkossa esimerkiksi automaattitarkennus. Uusi raportti lisäksi väittää, että uusien kamerasensoreiden hinta on noussut lähes kolminkertaiseksi verrattuna aikaisemmin käytettyihin kameroihin. Toistaiseksi on epäselvää kuinka paljon laadukkaampien komponenttien käyttäminen tulee näkymään iPhone 14 -puhelimien hinnoittelussa.

Applen odotetaan julkaisevan jälleen syksyllä uudet iPhone 14 -sarjan puhelimet. Tänä vuonna odotettavissa on neljä puhelinta, jotka olivat iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro sekä iPhone 14 Pro Max. Apple olisi tiputtamassa mini-puhelimen kokonaan pois ja korvaa sen iPhone 14 Max -perusmallilla.

Lähde: Etnews.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple