HTCYleinen

Uusi HTC-puhelin on todella tulossa – uutuuspuhelin sai jo sertifikaatteja

HTC U20 5G julkaistiin vuonna 2020.

Maaliskuussa kuultiin raportteja siitä, että taiwanilaisen HTC:n piti julkaista pitkästä aikaa uusi lippulaivapuhelin huhtikuussa. Valitettavasti huhtikuu tuli ja meni, eikä uutuuspuhelinta nähty. Tieto oli peräisin HTC:n johtajalta, joten nähtävästi joitakin viivästyksiä suunnitelmiin on tullut. Uutuuspuhelin on selvästi kuitenkin tulossa, sillä nyt se on saanut jo sertifikaatteja.

HTC on saanut nyt Japanissa sertifikaatin uudelle puhelimelle, jonka mallinumero on ”2QBK200”. Puhelin on läpäissyt sertifioinnin 12. toukokuuta 2022 Japanissa, mutta myös vastaavan sertifikaatin Alankomaissa 19. toukokuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi HTC-puhelin saanut sertifikaatin Alankomaissa.

Sertifioinneissa on maininta, että kyseessä on ”HTC Phone”, joka itsessään jo vahvistaa kyseessä olevan puhelin, eikä mikään muu tuote. Valitettavasti mitään muuta mielenkiintoista ei sertifioinneista vielä tässä vaiheessa voida tulkita. Varmaa on kuitenkin nyt, että raportit HTC:n uudesta puhelimesta eivät ole täysin tuulesta temmattuja.

Nähtävästi HTC pyrkii tuomaan tulevan puhelimensa laajasti saataville ja Japani tulee olemaan yksi kohdemarkkina. HTC ei ole julkaissut Japanissa yhtään puhelinta vuoden 2018 jälkeen, mutta sertifikaatti viittaa yhtiön paluuseen. Japanissa HTC on aikaisemmin kehittänyt älypuhelimia HTC NIPPON -tytäryhtiönsä kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin HTC-johtaja Charles Huang kertoi, että yhtiö tulee integroimaan tiettyjä metaversen toimintoja uuteen älypuhelimeen. Ilmeisesti tavoitteena on houkutella asiakkaita, jotka haluavat käyttää puhelinta VR- ja AR-sovelluksia varten. Mitään tarkempaa tietoa puhelimen ominaisuuksista tai toiminnoista ei ole. Vasta reilu neljä vuotta sitten HTC myi suuren osan älypuhelinosaamisestaan Googlelle.

Viimeisen kahden vuoden aikana HTC on julkaissut vain muutaman puhelimen, joita ovat muun muassa Desire 21 Pro 5G sekä HTC U20 5G. Lisäksi HTC-puhelimia on nähty valituilla markkinoilla kolmannen osapuolen sopimusvalmistajien toimesta. Viime aikoina HTC on itse panostanut vahvasti virtuaalitodellisuuden markkinoille erityisesti B2B-sektorilla.

Lähde: Blogofmobile.com (japaniksi), Telefication

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HTC