OPPOYleinen

Oppo esitteli näytönalaista etukameraa

Kiinalainen Oppo on esitellyt MWC Shanghai 2019 -messuilla yhtiön puhelinta, jossa on uudenlainen näytönalainen etukamera. Jo viime kuussa Oppo vihjaili uudenlaisesta etukameraratkaisusta julkaisemalla videon Twitterissä, mutta nyt tekniikka on julkaistu virallisesti. Näytönalainen etukamera mahdollistaa muun muassa suuremman näytön ilman minkäänlaisia loviratkaisuja.

Oppo esitteli tilaisuudessaan räätälöityjä näyttö- ja kamerakomponentteja, jotta näytönalainen kameraratkaisu on saatu toteutettua. Muun muassa kameran yläpuolella olevan näytön kerrotaan olevan valmistettu ainutlaatuisesta läpinäkyvästä materiaalista, jossa on uudelleen muotoiltu pikselirakenne, jotta valo pääsee näytön läpi. Kamerasensorissa on myös erikoisuuksia, sillä siinä kerrotaan olevan normaalia suurempi aukko, suurempi kenno ja suurempi pikselikoko.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutta kamerateknologiaa varten on myös kehitetty kolme erityistä algoritmia, joista yksi keskittyy valkotasapainon optimointiin, toinen on HDR-algoritmi, joka vähentää ylivalotettuja kohtia ja parantaa valoisuutta varjokohdissa. Kolmas algoritmi terävöittää kuvia ja estää näyttölasin aiheuttamaa pehmeyttä.

Oppo kertoi näytönalaisen etukameran tulevan puhelimeen, joka on ainutlaatuinen ja futuristinen, mutta mitään teknisiä tietoja tai saatavuutta ei kerrottu. Yhtiön mukaan uudella teknologialla varusteltu puhelin julkaistaan lähitulevaisuudessa, mutta etukameran kuvien laatu ei tule olemaan kovin erikoinen.

Lähde: The Verge

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO