OPPOYleinen

Oppo esitteli uutta näytönalaista etukameraansa – lupaa parempia selfiekuvia ja tarkemman näytön

Kiinalainen Oppo on esitellyt tänään kolmannen sukupolven näytönalaista etukameraratkaisuaan, joka saatetaan nähdä kaupallisissa tuotteissa pian. Uuden näytönalaisen etukameran pitäisi tarjota aikaisempaa paremmat selfiekuvat, mutta myös paremman näyttökokemuksen ilman häiriöitä.

Oppo oli yksi ensimmäisistä valmistajista, joka esitteli näytönalaista etukameraratkaisua jo vuonna 2019, mutta toistaiseksi Oppolta ei ole nähty kuluttajamarkkinoilla yhtään tekniikkaan perustuvaa puhelinta. Muutosta saattaa kuitenkin olla luvassa, sillä Oppon kolmannen sukupolven ratkaisu näyttää jo selvästi aikaisempaa lupaavammalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi näytönalainen kameraratkaisu hyödyntää useita innovatiivisia tekniikoita, joilla pyritään ratkaisemaan aikaisempia haasteita ja esteitä. Yrityksen mukaan seuraavan sukupolven näytönlainen etukameraratkaisu pienentää hieman jokaisen pikselin kokoa pienentämättä pikselimäärää varmistaakseen 400 pikseliä tuumaa kohden myös kameran kohdalta.

Lisäksi uudessa ratkaisussa on yksi pikselipiiri jokaisen pikselin ohjaamiseksi, mikä antaa tarkan hallinnan näytön värikylläisyydestä ja kirkkaudesta vain 2 prosentin poikkeamalla. Tarkoituksena on varmistaa, ettei käyttäjät näe kirkkaus- tai värieroja kameran kohdan ja muun näytön välillä. Oppon mukaan myöskin 1-to-1-pikseliarkkitehtuuri pidentää näytön käyttöikää 50 prosentilla yhdessä palamisen estävän algoritmin kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teknisien parannuksien ohella uudessa ratkaisussa on myös Oppon itse kehittämiä tekoälyalgoritmeja, joiden avulla parannetaan kameralla otettujen kuvien laatua. Algoritmeilla parannetaan muun muassa kameran valkotasapainoa sekä HDR-kuvausta, joten etukameralla otettujen selfiekuvien laadun pitäisi olla parempi kuin edeltävällä ratkaisulla otetut kuvat.

Toistaiseksi Oppo ei ole kertonut suunnitelmistaan tuoda uuden sukupolven näytönalaista etukameraa kuluttajalaitteisiin. Todennäköisesti Oppo tulee tuomaan ratkaisun jossain kohdassa myös kuluttajien saataville, sillä se vaikuttaa jo toimivalta tekniikalta ja ratkaisee muutamia aikaisempia ongelmia. Alapuolella on Oppon julkaisema kuva, joka esittää kameralla otetun kuvan laatua.

Kuva otettuna Oppon näytönalaisella etukameralla.

Lähde: OPPO

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO