AndroidOPPOYleinen

OPPO Find X -puhelimelle ei löydy kilpailijoita – Tällainen on kiinalainen huippu-uutuus

Kiinalainen OPPO on esitellyt uuden huippu-uutuutensa Euroopan markkinoille. Kyseessä on OPPO Find X, joka tuo uuden ja pirteän näkökulman siihen, miten älypuhelimet pitäisi tulevaisuudessa tehdä. Puhelimen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on muun muassa kolme mekaanisesti ylösnousevaa kameraa. Laitteessa on yksi etukamera sekä kaksi takakameraa.

OPPO Find X:n kamerat nousevat puhelimen yläreunasta ja mekanisoitu kameraosa nousee ylös puolessa sekunnissa. OPPO:n mukaan uudessa monimutkaiselta ja helposti hajoavalta kuulostava kameramekanismi pitäisi kestää testien mukaan vähintään viisi vuotta. Ylösnousevaan osaan OPPO on sijoittanut puhelimen kameroiden lisäksi lukuisia antureita, jotka mahdollistavat 3D-kasvojen skannausjärjestelmän. Puhelimessa ei ole sormenjälkilukijaa, mutta kasvojentunnistuksen pitäisi olla jopa sormenjälkilukijaa turvallisempi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ylösnouseva kamerajärjestelmä ei ole OPPO Find X:n ainoa erikoisuus, vaan puhelimessa on lisäksi 93,8 prosenttia laitteen etuosaa peittävä 6,42 tuuman näyttö. Suuren näyttö-runkosuhteen mahdollistaa uudistettu kamerajärjestelmä. Puhelimessa ei siis ole lovinäyttöä.

OPPO Find X on kaiken kaikkiaan myös teknisesti markkinoiden kärkeä. Tehoista pitää huolen Snapdragon 845 -piiri, jonka kaverina on 8 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa laite tarjoaa 256 gigatavua. Puhelimen kaksoiskamera koostuu 16 ja 20 megapikselin sensoreista sekä etukamera on 25 megapikselin suuruinen. Akku on kooltaan 3730 milliampeerituntia ja sitä ladataan hyödyntäen OPPO:n VOOC-pikalatausteknologiaa. Käyttöjärjestelmänä hyödynnetään Android 8.1 Oreo -versiota, jonka päällä on ColorOS 5.1 -käyttöliittymä, joka on täynnä tekoälyominaisuuksia.

Uutuuspuhelin maksaa Euroopassa 999 euroa ja ensimmäiset markkinat ovat Italia, Espanja, Ranska ja Alankomaat. OPPO Find X rantautuu Eurooppaan elokuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OPPO esitteli puhelimesta myös erikoisversion, joka kantaa nimeä ”Oppo Find X Automobili Lamborghini Edition”. Kyseessä on Lamborghinin logolla sekä erilaisella lasitekstuurilla varusteltu puhelin. Lisäksi erikoisversiossa on pienempi 3400 milliampeeritunnin akku, mutta sitä voidaan ladata Super VOOC -tekniikalla, jonka luvataan olevan markkinoiden nopein latausteknologia. Super VOOC -tekniikan avulla puhelimen voi ladata tyhjästä täyteen 35 minuutissa. Lamborghini-versiossa on lisäksi 512 gigatavua tallennustilaa. Puhelimen hinnaksi kerrottiin 1699 euroa.

Lähde: OPPO Find X -tuotesivu, GSMArena

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android