OnePlusOPPOYleinen

Oppo ja OnePlus yhdistyivät vasta hiljattain, mutta nyt heitetään väkeä ulos urakalla

Kiinalainen Oppo on nykyisin myös suomalaisten suosiman OnePlussan pääbrändi ja samaan yritykseen lukeutuu myös vahvaa nousua tekevä Realme. OnePlus on alun perin toiminut jokseenkin itsenäisesti, mutta kesäkuussa OnePlus kertoi siirtyvänsä kokonaan Oppon alaisuuteen. Tuoreet raportit kertovat nyt Oppon leikanneen noin 20 prosenttia henkilöstöstään keskeisissä toiminnoissaan.

Bloombergin raportin mukaan 20 prosenttia on vähennetty ohjelmisto- ja laitetiimeistä. Taloudellisien ja OnePlussan kanssa yhdistymisen ohella syitä kerrotaan olevan myös muita. Bloombergin mukaan Oppo laajeni viime aikoina liian nopeasti, kun se palkkasi jatkuvasti uusia työntekijöitä yrittäessä ottaa markkinaosuutta Applelta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt Oppo on pyrkinyt skaalaamaan itseään pienemmäksi, sillä raporttien mukaan työntekijöitä on vähennetty ColorOS-ohjelmistotiimiltä sekä IoT-liiketoiminnasta, joka keskittyy puettaviin laitteisiin, kuten älykelloihin ja kuulokkeisiin. Lisäksi Oppon ja OnePlussan yhdistyminen loi nähtävästi päällekkäisiä ja tarpeettomia työpaikkoja, joka johti osittain uusiin leikkauksiin. Lähteiden mukaan leikkaukset eivät ole vaikuttanut Oppon puhelimiin keskittyvään tutkimus- ja tuotekehitykseen tai Kiinan ulkopuolisiin myyntitiimeihin. Oppo ei ole kommentoinut tuoreinta raporttia millään tavalla.

Oppo on investoinut viime aikoina Intiaan, Kaakkois-Aasiaan ja Eurooppaan, mutta ei ole onnistunut haastamaan Applea tai Xiaomia. Lisäksi myynti on hidastunut Kiinassa koronapandemian takia, joka on johtanut muutoksien tekemiseen.

Lähde: Bloomberg.com (maksumuurin takana)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Ahneus se suuri ihmiskunnan synti!

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus