OPPOYleinen

Oppo julkaisi 1149 euron hintaisen Find X3 Pro -älypuhelimen – takaosassa kaksi 50 megapikselin kameraa

OPPO Find X3 Pro

Kiinalainen Oppo on julkaissut tänään uuden Find X3 Pro -älypuhelimen, joka edustaa yhtiön tuoreinta lippulaivapuhelinta. Oppo on hyvin läheinen valmistaja suomalaisten suosiman OnePlussan kanssa, joten uudessa Find X3 Prossa on paljon yhtäläisyyksiä pian julkaistavien OnePlus 9 -puhelimien kanssa.

Oppo Find X3 Prossa on suuri 6,7 tuuman LPTO AMOLED -näyttöpaneeli, jonka tarkkuus yltää QHD+ -tasolle ja virkistystaajuus on parhaimmillaan 120 hertsiä. Näytössä on kerrottu olevan myös 240 hertsin kosketusherkkyys. Tehoista on vastaamassa 5G-modeemilla varusteltu Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 12 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takaosaan on saatu varsin uniikki neloiskamera, jonka kohokohtia ovat kaksi 50 megapikselin Sony IMX766 -sensoria, jotka ovat kooltaan 1/1.56 tuumaa. Pääkamerassa on f/1.8-aukko ja toista käytetään ultralaajakulmakamerana ja siinä on f/2.2-aukko. Pääkameraan Oppo on saanut mukaan myös optisen kuvanvakaimen. Kolmas kameroista on 13 megapikselin tasoinen telekamera ja se tarjoaa 5x hybrid zoomauksen sekä 2x optisen zoomauksen. Takaosan viimeinen kamera on 3 megapikselin makrokamera. Oppo Find X3 Pron etuosassa on 32 megapikselin tasoinen etukamera.

Akunkesto puhelimessa on 4500 milliampeeritunnin varassa ja sitä ladataan 65 watin SuperVOOC 2.0 -latauksella tai langattomalla AirVOOC-latauksella 30 watin teholla. Langallisesti Find X3 Pron akku latautuu 30 minuutissa tyhjästä täyteen ja langattomalla laturilla vastaavasti 80 minuutissa tyhjästä täyteen. Oppo Find X3 Pro tarjoaa Bluetooth 5.2- ja Wi-Fi-6E- yhteydet. Puhelimessa on myös näytönalainen sormenjälkilukija.

Äänentoisto on stereokaiuttimien varassa ja ne ovat Dolby Atmosin sertifioimat. Käyttöjärjestelmänä toimii Googlen tuorein Android 11, jonka päällä hyrrää Oppon oma ColorOS 11.2 -käyttöliittymä.

Oppo Find X3 Pro on tulossa tarjolle ainoastaan 12 + 256 gigatavun muistiversiossa sekä kahdessa väriversiossa, jotka ovat Gloss Black sekä Blue Matte. Euroopassa puhelimen myynti alkaa 30. maaliskuuta 1149 euron hintaan. Suomessa Oppon puhelimet eivät ole olleet virallisesti myynnissä, eikä Find X3 Protakaan todennäköisesti nähdä Suomessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OPPO