XiaomiYleinen

Paljastiko tämä patentti Xiaomin taittuvanäyttöisen simpukkapuhelimen? Kameratoteutus näyttää yllättävän tutulta

Tällaisen simpukkapuhelimen Xiaomi on patentoinut.

Xiaomi on julkistanut toistaiseksi vain yhden taittuvanäyttöisen älypuhelimen, joka oli reilu vuosi sitten esitelty Xiaomi Mi MIX FOLD. Puhelinta ei koskaan tuotu myyntiin Kiinan ulkopuolella ja se oli idealtaan hyvin vastaava Samsung Galaxy Z Fold -puhelimien kanssa. Xiaomin on tiedetty kehittävän myös haastajaa Galaxy Z Flip -simpukkapuhelimille, josta viitteitä saadaan myös tuoreesta patenttihakemuksesta.

Kiinalaisesta CNIPA-tietokannasta on hiljattain löydetty Xiaomin hakema muotoilupatentti, jossa nähdään taittuvanäyttöinen simpukkapuhelin. Patenttihakemuksessa on olut kuvia laitteesta avattuna ja suljettuna. Puhelin taittuisi siis hyvin kompaktiin tilaan, jos sitä ei tarvitse.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielenkiintoisin yksityiskohta patentissa on kamera-alue, joka on laitteen ulkopuolella. Kamera-alue yltää puhelimen reunalta toiselle ja se tuo mieleen vahvasti Googlen Pixel 6 -sarjan puhelimissa nähdyn kameratoteutuksen. Kamera-alueessa on kolme reikää todennäköisesti kameroita ja salamaa varten. Kuvan puhelimessa on myös alareunassa SIM-korttiluukku, USB-C-liitin sekä kaiutinritilä. Oikeassa kyljessä on esillä virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet.

Kuvat paljastavat myös laitteen etuosan, mutta siinä ei ole mitään yksityiskohtia merkattuna. Xiaomi voisi kuitenkin käyttää puhelimessa näytönalaista etukamera, joka nähtiin esimerkiksi Xiaomi MIX 4 -huippupuhelimessa. Valitettavasti Xiaomin suunnitelmista taittuvanäyttöisen simpukkapuhelimen suhteen on tällä hetkellä todella vähän tietoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muotoilupatentin osalta kannattaa aina muistaa se, ettei se tarkoita kuvissa nähtävän laitteen koskaan tulevan markkinoille asti. Xiaomi testailee varmasti monia erilaisia lähestymistapoja taittuvanäyttöisten puhelimien kanssa, joten jos Xiaomi päättä tuoda myyntiin simpukkapuhelimen, niin se saattaa olla selvästi erilaisempi kuin nyt nähdyt kuvat. Valmistajat usein vain patentoivat muotoiluja, vaikka niitä ei suoraan käytettäisikään.

Lähde: Mysmartprice.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi