SonyYleinen

Sonyn uuden Xperia 1 IV -puhelimen ennakkomyynti näyttää synkältä

Sony Xperia 1 IV

Sony julkisti vasta hiljattain uuden Xperia 1 IV -huippupuhelimensa ja toi sen lähes heti ennakkomyyntiin ympäri maailmaa. Sony ei ole ollut enää viime vuosina mikään suuri älypuhelinvalmistaja, vaan on tyytynyt täyttämään vain kameraintoilijoiden toiveita. Nyt tuoreiden tietojen valossa uutuuspuhelimen kysyntä näyttää todella heikolta.

Kiinalaisessa Weibo-palvelussa tunnettu vuotaja ZACKBUKS on tarjonnut mielenkiintoista tietoa Sony Xperia 1 IV -puhelimen ennakkomyynnistä. Vuotajan mukaan Sonyn uutuuspuhelimen ennakkomyynti on ollut selvästi hitaampaa kuin aikaisemmin, ja hänen mukaansa myyntivolyymi on ollut luultavasti vain kolmasosa siitä, mitä viime vuoden Xperia 1 III -puhelimen kohdalla oli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xperia 1 IV -puhelimen suositushinta on huomattavan korkea, sillä sitä myydään Suomessakin 1399 euron hintaan. Osittain varmasti hinta ja monet muut seikat ovat vaikuttaneet heikkoon ennakkomyyntiin, vaikka toki varmaksi ei voida sanoa mitään ennakkomyynnistä niin kauan kuin Sony ei itse kerro siitä mitään.

Tiedot ovat myös ainoastaan Kiinan markkinoista, mutta se saattaa antaa viitteitä myös heikosta kysynnästä Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Esimerkiksi kiinalaisessa JD.com-verkkokaupassa ennakkovarauksia puhelimesta on tehty vain 32 000 kappaletta, kun esimerkiksi vastaavat määrät ovat Xiaomin puhelimilla olleet jopa 400 000 varausta. Kiinan älypuhelinmarkkina on viime aikoina ollut laskussa, joka on ollut muun muassa kovien koronavirusrajoituksien syytä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sony on panostanut Xperia IV -puhelimessa tuttuihin ominaisuuksiin. Puhelimessa on Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, 5000 milliampeeritunnin akku, Android 12 -käyttöjärjestelmä 4K OLED -näyttö sekä 12 megapikselin kolmoiskamera. Erikoisuutena on uusi 12 megapikselin telekamera, jossa on jatkuva zoomaus. Tarkemmin Sony Xperia 1 IV -puhelimeen voi tutustua SuomiMobiilin ensituntumista alapuolella olevan linkin takaa.

Lähde: Notebookcheck.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Olisin tilannutkin, mutta korkeahko hinta ja ennenkaikkea päivityslupaus tyssäsi innon.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sony