ArvostelutOnePlusYleinen

Pikatestissä OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition – retrofaneille kiva erikoispuhelin

OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition

OnePlus on tänään julkistanut yhtiön uuden OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition -erikoispuhelimen, joka on mielenkiintoinen lisäys kiinalaisvalmistajan valikoimaan. Kyseessä on teknisesti täysin sama laite kuin kesällä julkaistu OnePlus Nord 2, mutta siihen on tehty muutamia Pac-Man-teemaisia muutoksia rakenteeseen ja ohjelmistoon.

Jos OnePlus Nord 2 kiinnostaa, niin silloin kannattaa käydä lukemassa kattavampi arvostelumme puhelimesta tämän linkin takaa. Tässä pikatestissä tulemme katsastamaan vain kevyesti OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition -version erikoisuuksiin. Puhelinta on käytetty reilun viikon verran, joten lähes kaikki OnePlussan kehittämät erikoisuudet on päästy kokemaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pac-Man on varmasti monille tuttu peli jo vuosikymmenien takaa, sillä peli julkaistiin alun perin vuonna 1980. Pac-Man on sokkelopeli, jossa samanniminen keltainen pallo syö pisteitä ja erilaisia palkintoja. Kentällä liikkuu myös neljä haamua, joiden nimet ovat Blinky, Pinky, Inky ja Clyde. Haamut yrittävät saada pelaajan kiinni, jolloin peli päättyy. Kentällä on myös erikoispisteitä, joiden syöminen antaa Pac-Manille hetkellisen kyvyn syödä haamuja.

OnePlussan mukaan uusi erikoispuhelin on suunniteltu tarjoamaan OnePlus-faneille, tekniikan ystäville, pelaajille sekä retron ystäville virkistävää kokemusta, jossa on mukana pelaamista ja hauskanpitoa. Aikaisemmista OnePlussan erikoispuhelimista poiketen OnePlus on pyrkinyt nyt myös pelillistämään kokemusta, mikä lisää hauskuutta.

Erikoinen myyntipakkaus, puhelinteline tarjoaa yllätyksen

Luonnollisesti OnePlus on uudistanut erikoispuhelimen myyntipakkauksen, joka on nyt saanut inspiraationsa Pac-Man-pelistä. OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition toimitetaan suuremmassa ja korkeammassa myyntipakkauksessa kuin perusversio. Myyntipakkaus on vaalea ja sitä koristaa Pac-Man-aiheiset kuvakkeet ja logot. Varsinainen myyntipakkaus löytyy kuitenkin erillisen suojapahvin alta ja laatikossa on mielenkiintoinen heijastava labyrintti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myyntipakkausta avatessa esille tulee pahvitasku, jonka sisällä on pikakäyttöopas, SIM-korttiluukun avaustyökalu, kirje, tarroja sekä turvallisuustietoja. Myyntipakkauksesta paljastuu tämän jälkeen muoveihin käärittynä puhelin. Lisäksi myyntipakkauksessa on myös USB-C-lataus- ja tiedonsiirtokaapeli sekä Warp Charge 65 -pikalaturi. Perusversiosta poiketen OnePlus on laittanut Pac-Man-version myyntipakkaukseen paremman laturin, joka tukee nyt myös PD-latausta, kuten OnePlus 9 -sarjan puhelimissa.

Paketin alapuolelta löytyy myöskin erillinen ”piilotasku”, joka pitää sisällään vielä puhelimelle erikoissuunnitellun kovamuovisen suojakuoren. Kuoressa on myös aiheeseen liittyen labyrintti, Pac-Man-logo sekä pelin hahmot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition tarjoaa jo myyntipakkauksesta alkaen mielenkiintoisen ja erottuvan kokemuksen, mikä antaa mielestäni jo hyvän ensivaikutelman erikoislaitteesta. Itse olisin kaivannut OnePlussan sisällyttävän myös myyntipakkaukseen jonkinlaisen yllätyksen, jolla olisi voinut avata puhelimessa jonkinlaisen Pac-Man-teemaisen taustakuvan.

Testilaitteen mukana OnePlus toimitti myös erikoisen tee-se-itse-puhelintelineen, joka on suunniteltu juuri Pac-Man-puhelimelle. Kyseessä on legopalasista kasattava teline, jossa on mukana kaikki Pac-Man-pelin haamut sekä itse Pac-Man-hahmo. Puhelimen saa mukavasti vaaka- tai pystyasentoon telineeseen, mutta kaikista käytännöllisimmästä päästä teline ei ole. Toki se sopii erinomaisesti puhelimen aiheeseen ja Pac-Man-faneille teline tuo mukavasti lisäarvoa.

Puhelintelineeseen OnePlus on myös piilottanut pienen yllätyksen, jolla pystyy avaamaan animaation ja uuden taustakuvan puhelimesta. Telineestä löytyvän tekstin avulla näppärimmät voivat arvata tai löytää seitsemännumeroisen koodin, jonka syöttämällä puhelimen laskimeen tapahtuu mielenkiintoisia asioita. Toki mitään ei tuntunut tapahtuvan, jos puhelimen kieli oli suomeksi, mutta kun kieleksi vaihtoi englannin, niin alkoikin tapahtumaan.

Takakuoressa pimeässä hohtava Pac-Man-teema

OnePlus on aina erikoispuhelimissaan panostanut myös puhelimen ulkoiseen olemukseen ja myös OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition tarjoaa muutamia muutoksia. Yleisilme ei ole kuitenkaan muuttunut verrattuna perusversioon, vaan erikoisuudet löytyvät pääosin takaosasta. Takakuoren ohella yksi muutos on tehty Alert Silder -kytkimeen, joka on tällä kertaa tyylikkään tummansininen, vaikka muu runko onkin pääosin hopea.

Laitteen takaosa on edelleen hopea ja mieleen tulee vahvasti OnePlus 9 Prossa nähty väriversio. Itse huomasin takakuoressa ensin sen, että OnePlus on siirtänyt logonsa erikoisesti oikeaan alakulmaan, mutta myös muita muutoksia löytyy. Takalasissa on pisteitä sekä niitä syövä Pac-Man-hahmo. Kamera-alueen rinnalla on myös teksti OnePlus x Pac-Man, joka on osoitus kahden brändin yhteistyöstä. Lisäksi alareunassa on tuttuja sekä vaadittuja merkintöjä pienellä präntillä.

Aluksi mietin, että onpa tylsä takaosa, mutta OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition tarjoaakin hieman lisää yllätyksiä. Olin jo aikaisemmin nähnyt puhelimesta tuotekuvan, jossa takaosa oli vihreä ja siinä oli labyrintti, mutta hieman yllättäen laite ei näyttänytkään aivan samalta kuin kuvassa. Tarkemmin laitetta tutkiessa paljastuikin, että takakuoressa on mukava retrovivahde. Takakuoressa on nimittäin fosforoivalla musteella tehty kerros, jonka ansiosta laite hohtaa pimeässä.

Tämän löytyessä oli heti pakko löytää pimeä paikka, mutta pettymykseksi takaosa ei hohtanutkaan. Täysin pimeässä oli mahdollista havaita hyvin minimaalista hohtoa. Takaosaan täytyy kuitenkin osoittaa aluksi kunnolla valoa esimerkiksi taskulampulla tai asettaa puhelin hyvin lähelle valaisinta, jotta fosfori aktivoituu ja alkaa hohtaa paremmin. Suomen syksyinen päivänvalo ei kuitenkaan riitä tuottamaan tarpeeksi hohtoa, joten erillisen valon käyttö on pakollista.

Takakuori hohtaa pimeässä.

Taskulampun avulla takakuoren saa mukavan hohtavaksi ja takaosaan tulee pimeässä esille tyylikkään vihreä labyrintti. Labyrinttiin on piilotettuna OnePlus-logo ja Nord-teksti. Kyseessä on mielestäni todella mielenkiintoinen ratkaisu, jota en ehkä itse osannut kuvitella edes villeimmissä unissani. Fosforilla leikkiminen tuo mieleen lapsuudesta erilaiset fosforitähdet, jotka hohtivat pimeässä. OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition -puhelimessa kyseessä on samanlainen idea ja se on todella kiehtova.

Ohjelmisto tarjoaa retrofiilistä ja pelillistetyn kokemuksen

Erikoinen myyntipakkaus ja muutamat kustomoinnit rakenteessa eivät jää ainoiksi erikoisuuksiksi OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition -puhelimessa. OnePlus on nähnyt tällä kertaa valtavasti vaivaa laitteen ohjelmistollisiin optimointeihin. Puhelimessa toimii edelleen OxygenOS 11.3 -käyttöliittymä, joka perustuu Android 11 -käyttöjärjestelmään ja siinä on myös Oppon ColorOS-version koodipohja. OnePlus on tuonut puhelimeen retrohenkisen teeman ja paljon muuta.

Kustomoinnit alkavat jo heti puhelimen ensimmäisen käynnistyksen aikana, sillä näytölle tulee laitteen mallinimi ”OnePlus Nord x Pac-Man Edition”, josta Pac-Man syö osan ja tekstiksi jää enää ”OnePlus Edition”. Lisäksi ensimmäisen käynnistyksen aikana tulee esille Pac-Manin tarina, jossa kerrotaan Pac-Manin saapumisesta OnePlus Nord -maailmaan ja samalla käyttäjät voivat avata erilaisia yllätyksiä, jotka parantavat Pac-Man-teemaista kokemusta.

Oletusarvoisesti puhelimessa on käytössä tumma teema, jossa on sininen ja keltainen korostusväri. Myöskin vaaleassa tilassa optimoinnit ovat mukana, mutta tummassa tilassa ne näyttävät ainakin omasta mielestäni selvästi paremmilta ja retrommilta. Pac-Man-hahmo seikkailee myöskin puhelimen pika-asetusvalikossa. Mukaan on saatu retrohenkiset kuvakkeet ja OnePlus onkin kehittänyt kaikille omille sovelluksilleen uudet pikselöidyt kuvakkeet.

OnePlus on lisäksi muokannut animaatiota, kun laitteeseen asettaa laturin. Latausanimaatiossa Pac-Man on syömässä pisteitä kovaa tahtia, ja samalla akun prosenttiosuudet kasvavat jatkuvalla syötöllä. OnePlus Nord 2 x Pac-Man-erikoisversiossa on mukana kustomoitu lukitusnäyttö ja always-on-display-toteutus. Teksti, kellonaika ja päivämäärä ovat keltaisella värillä ja aina tasatunnein kellon viereen tulee esille mulkoilevat silmät. Lisäksi yksi huomattavimmista muutoksista on sormenjälkilukijan animaatio, jossa mielenkiintoisesti haamut seuraavat Pac-Man-hahmoa ja koittavat saada sen kiinni huonolla menestyksellä.

Pac-Man on saatu osaksi myös puhelimen kameraa, sillä OnePlus on laittanut kamerasovellukseen uuden filtterin. Pac-Man-filtteri löytyy kamerasovelluksen yläreunassa olevasta filtterivalikosta. Käytännössä filtterissa on ainoastaan Pac-Man ja haamut, jotka kulkevat näytön poikki. Lisäksi filtterissä on retrohenkinen värimaailma ja korostukset, jotka tekevät siitä mielenkiintoisen.

OnePlus on tehnyt puhelimelle myös kahdeksan uniikkia Pac-Man-aiheista taustakuvaa, joista osa on staattisia ja osa dynaamisia. Osa taustakuvista löytyy puhelimesta oletusarvoisesti ja osa aktivoituu Pac-Manin edetessä Nord-maailmassa. Eli käyttäjän avatessa erilaisia yllätyksiä, myös uusia taustakuvia ilmestyy laitteeseen. Pac-Man-taustakuvat kruunaavat mielestäni kokonaisuuden ja ne sopivat erinomaisesti laitteen ilmeeseen. Erilaiset Pac-Man-teemaiset tarrat ilmestyvät galleriaan kuvien muokkausominaisuuteen, joten niitä voi lisätä omiin kuviin jälkikäteen.

Puhelimeen OnePlus on esiasentanut myöskin Pac-Man 256 -pelin, mikä on mielestäni hyvin luonnollista. Peli on idealtaan tuttu Pac-Man hieman modernimmalla kokemuksella.

Ohjelmistosta pelillistetyn tekee se, että erilaisilla saavutuksilla pystyy avaamaan uusia taustakuvia ja tarroja. Esimerkiksi puhelinta ladattaessa Warp Charge 65 -laturilla 256 minuutin ajan saa avattua uusia tarroja. Pac-Man-peliä pelatessa ensimmäisen kerran saa kaksi uutta taustakuvaa ja 256 minuutin pelaamisen jälkeen saa käyttönsä uusia tarroja. Lisäksi kuten aikaisemmin tuli todettua, niin puhelintelineen vihjauksien perusteella pystyy aktivoimaan vielä uuden taustakuvan ja animaation.

Kokonaisuudessaan OnePlus Nord 2 x Pac-Man Editionin ohjelmistolliset optimoinnit ovat hyvin monipuolisia. Jos arvostaa OnePlussaa, retroilua ja Pac-Man-peliä, niin optimoinnit ja pelillistetty kokemus tekevät puhelimesta mielenkiintoisen.

Puhelin Pac-Man- ja retrofaneille

OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition on mielestäni hyvin mielenkiintoinen lisäys OnePlussan erikoispuhelimien valikoimaan. OnePlus on oman kokemukseni mukaan onnistunut erinomaisesti tuomaan laitteeseen mukavasti lisäarvoa Pac-Man-teeman ympärille. Takaosan hohtava viimeistely ja Pac-Man-yksityiskohdat tekevät laitteesta erottuvan ja samalla ohjelmistolliset optimoinnit ovat todella kattavia.

Puhelimessa on otettu huomioon lähes jokainen yksityiskohta ja itse tykkäsin paljonkin niin sanotusta pelillistetystä kokemuksesta. Harvemmin puhelimissa on mitään tarinaa tai yllätyksiä, joista olisi käyttäjille lisäarvoa. Kaikki yllätykset eivät olleet kovinkaan haastavia, joten pelin pystyi pelaamaan nopeasti läpi. Ehkä itse olisin toivonut hieman pidempääkin pelikokemusta. Kokonaisuutena kuitenkin OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition on erittäin mielenkiintoinen uutuus monella tavalla.

Ensimmäisenä puhelimesta tulee retrofiilis, sillä Pac-Man herättää pelinä varmasti ajatuksia ja samalla hohtava takakuori vahvistaa tunnetta entisestään. OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition onkin loistava valinta, jos Pac-Man on entuudestaan tuttu tai on suuri retrofani. Lisäksi OnePlus-fanit saavat mukavaa lisäarvoa, ja jos on kerännyt aikaisempiakin OnePlussan erikoispuhelimia, niin myös tämä puhelin on pakko saada kokoelmaan mukaan.

OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition on nyt virallisesti julkaistu, ja se tulee myyntiin tiistaina 16. marraskuuta 2021. Laitetta myydään Suomessa pääosin OnePlussan omasta verkkokaupasta. Hintaa erikoisversiolla on 529 euroa ja tarjolla on vain 12 + 256 gigatavun muistiversio. Puhelinta on saatavilla ainoastaan rajoitettu erä, ja se on saatavilla vain Euroopassa, Isossa-Britanniassa ja Intiassa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut