AndroidSamsungYleinen

Samsung vahvisti: Android 12- ja One UI 4 -päivityksen jakelu alkaa tänään Galaxy S21 -malliston puhelimille

Samsung paljasti tänään jo aikaisemmin vahingossa Android 12- ja One UI 4 -päivityksen aikataulun Members-sovelluksen kautta, mutta nyt yhtiö on tiedottanut asiasta virallisesti. Samsung kertoo aloittavansa päivityksen jakelun tästä päivästä lähtien Galaxy S21 -sarjan puhelimille ja myöhemmin muille yhtiön laitteille.

Päivitys on ensimmäisissä maissa jaossa tänään 15. marraskuuta Galaxy S21-, Galaxy S21+- ja Galaxy S21 Ultra -puhelimille. Suomessa päivitys ei ole artikkelin kirjoitushetkellä vielä jaossa, mutta Samsung jakaa päivitystä todennäköisesti hieman porrastetusti. Samsung kertoo, että pian samainen päivitys on saatavilla aikaisemmille Galaxy S- ja Galaxy Note -malliston puhelimille sekä Galaxy Z- ja Galaxy A -puhelimille. Lisäksi Samsungin mukaan tabletit tulevat saamaa päivityksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on kertonut One UI 4.0 -käyttöliittymän tarjoavan paljon uusia ominaisuuksia, mukaan lukien erilaiset kustomoitavat teemat. Käyttäjät voivat muuttaa aloitusnäyttöä, kuvakkeita, ilmoituksia ja taustakuvia. Päivitys tarjoaa lisäksi uusitut widgetit ja uudistuksia emojeihin.

Lisäksi Samsung lisää järjestelmätason yksityisyysominaisuuksia. Esimerkiksi, jos kameraa tai mikrofonia käytetään, niin niistä ilmoitetaan käyttäjälle kuvakkeen avulla. Myöskin uusi yksityisyyden hallintapaneeli on läsnä, joka on nähtävästi Samsungin itse kehittämä, eikä Googlen kehittämä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarkemmin Android 12 -version uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Lähde: Samsungin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android