XiaomiYleinen

POCO C40 saamassa erikoisen järjestelmäpiirin – eikä se ole Qualcommin, MediaTekin tai Unisocin valmistama

Redmi 10C

Xiaomin yski alabrändeistä on Poco, jonka alaisuudessa on julkaistu mielenkiintoisia laitteita jo usean vuoden ajan. Yksi edullisimmista mallistoista on ollut Poco C, johon on nyt tulossa uusi jäsen. Huhuissa on puhuttu Poco C40 -puhelimesta, joka on tietojen mukaan hyvin erikoinen.

Poco C40 -puhelin on jo läpäissyt useita sertifiointeja ja puhelimen mallikoodi on C3QP. Puhelimen on odotettu olevan pitkälti samanlainen kuin jo julkaistu Redmi 10C, sillä kyseisen puhelimen mallikoodi on C3Q. Nähtävästi kyseessä ei ole suora uudelleen brändäys, sillä Poco C40 on saamassa hyvin erikoisen järjestelmäpiirin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

XDA Developers -sivuston löytämien todisteiden mukaan Poco C40 ei tule käyttämään Snapdragon 680 -järjestelmäpiiriä, joka löytyi Redmi 10C -mallista. Tarkemmin sanottuna puhelimessa ei ole Qualcommin, MediaTekin tai Unisocin kehittämää järjestelmäpiiriä. Näiden sijasta Poco C40 saa tehonsa hyvin edullisesta JR510-järjestelmäpiiristä.

Kyseessä on kiinalaisen JLQ-yrityksen kehittämä järjestelmäpiiri, jota ei ole nähty tunnettujen älypuhelinvalmistajien laitteissa. Tieto erikoisen järjestelmäpiirin käytöstä on löytynyt tuttuun tapaan MIUI-käyttöliittymän koodista. JR510-järjestelmäpiiristä ei löydy itsessään kovinkaan paljoa tietoja netistä, mutta Poco C40 on paljastunut jo Geekbench-suorituskykytestin tietokannasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Järjestelmäpiiri on nähtävästi kahdeksanytiminen ja siinä on neljä 1,5 GHz:n taajuudella toimivaa ydintä sekä neljä 2,0 GHz:n taajuudella toimivaa tehokkaampaa ydintä. Grafiikkasuorittimena toimii Mali-G52. Geekbenchin mukaan puhelimessa olisi Android 11 -käyttöjärjestelmä ja 3 gigatavua RAM-muistia.

MIUI GO

MIUI-koodista on vahvistunut Poco C40 -mallissa olevan MIUI GO -käyttöliittymä, joka on nähtävästi kevennetty versio nykyisestä MIUI-versiosta. Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää onko puhelimessa myös Android Go -versio, vai täysiverinen Android.

Poco C40 tullaan nähtävästi julkaisemaan hyvin laajasti, joten erikoinen järjestelmäpiiri nähdään myös Euroopan markkinoilla. Toistaiseksi tarkemmat tiedot puhelimesta ovat vielä paljastumatta.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi