XiaomiYleinen

POCO C50 -älypuhelin esiteltiin – kohokohtina 5000 mAh akku ja Android 12 Go

Xiaomi on julkistanut Intian markkinoille uuden Poco C50 -älypuhelimen, joka on hieman muunneltu versio aikaisemmin esitellystä Redmi A1+ -älypuhelimesta. Uutuuspuhelin tarjoaa tuttuja ominaisuuksia alle 100 euron hintapisteessä.

Puhelimessa ei ole merkittäviä ulkoisia muutoksia verrattuna Redmi A1+ -puhelimeen. Ainoa eroavaisuus on takaosan Poco-logo. Poco C50 esiteltiin kahdessa väriveriversiossa, jotka ovat Royal Blue sekä Country Green.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Poco C50  -puhelimessa näyttö on kooltaan 6,52 tuumaa ja se perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on HD+ -tarkkuus, eli 1600 x 720 pikseliä. Lisäksi näytön on kerrottu tarjoavan 20:9-kuvasuhteen, 120 hertsin kosketusherkkyyden sekä 400 nitin kirkkauden. Näytön yläreunassa on etukameraa varten tehty pisaramainen lovi.

Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Helio A22 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 2 tai 3 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tuettuna on myös muistikortti jopa 512 gigatavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takaosassa on 8 megapikselin pääkamera sekä 2 megapikselin tasoinen syvyyskamera. Etuosassa on 5 megapikselin tasoinen selfiekamera. Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 10 watin tehoilla micro-USB-liittimen kautta. Puhelimessa on myös yksi kaiutin sekä 3,5 millimetrin perinteikäs kuulokeliitin.

Käyttöjärjestelmänä on puhdas Android 12 Go, jonka päällä ei hyrrää siis Xiaomin tuttua MIUI 13 -käyttöliittymää. Xiaomin mukaan puhdas Android mahdollistaa tekoälyn, joka auttaa nopeudessa ja datan säästämisessä. Poco C50 tarjoilee myös takaosaan sijoitetun sormenjälkilukijan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Intiassa puhelin tulee myyntiin 2 + 32 gigatavun versiossa 6499 rupian hintaan ja 3 + 32 gigatavun versiossa 7299 rupian hintaan. Suoraan muunnettuna hinnat ovat 74 euroa sekä 83 euroa. Puhelin on suunnattu ainoastaan Intian markkinoille ainakin tällä hetkellä.

Lähde: POCO C50 -tuotesivu Flipkartissa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi