SuomiMobiiliYleinen

Nämä puhelimet arvioitiin SuomiMobiilissa parhaimmiksi vuonna 2022 – testasimme 46 puhelinta ja 24 muuta tuotetta

Vuoden 2022 parhaimmiksi arvioituja puhelimia.

Vuoden 2022 aikana SuomiMobiilissa testattiin jälleen kymmeniä eri puhelimia sekä muita laitteita, kuten älykelloja, tabletteja sekä kuulokkeita. Vuosi oli melkoisen vaiheikas ja toi mukanaan monia asioita, joita kukaan ei olisi halunnut nähdä. Vuoteen vaikutti edelleen koronapandemia, osittain piiripula sekä Ukrainan sota.

Globaalit tapahtumat vaikuttivat paljon myös älypuhelinmarkkinaan, vaikkakin edelleen samaan tahtiin nähtiin uusia älypuhelimia ja markkina pysyi Pohjoismaissa melko tasaisena. Vuoden aikana nähtiin uusia tulokkaita Suomen markkinoille, joita olivat muun muassa Nothing, Oppo sekä Realme.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huaweista irtautunut Honor jatkoi matkaansa itsenäisenä ja laajensi puhelinvalikoimaansa useilla uutuuksilla aivan lähtötason laitteista lippulaivapuhelimiin. Xiaomi jatkoi myös vahvaa läsnäoloaan Suomessa tuomalla tarjolle laajan kattauksen uutuuksia useiden brändiensä alaisuudessa. Sony päivitti puhelinmallistonsa tuoreemmilla laitteilla tarjoten erityisesti mielenkiintoisia kameratekniikoina.

OnePlus laajensi myös mallistoaan tarjoten aikaisempaa vähemmän lippulaivatason laitteita, mutta panostaen erittäin paljon Nord-tuotemallistoon. Motorola nosti päätään erityisesti uudella lippulaivatason Edge 30 -tuotemallistollaan, johon esiteltiin monia kilpailukykyisiä puhelimia. Motorola julkisti myös useita Moto G -puhelimia, mutta niiden painoarvo ei ollut Suomen markkinoilla yhtä suuri kuin aikaisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung ja Apple jatkoivat tutulla strategialla, mutta myös muutoksia nähtiin. Apple luopui kompakteista puhelimista ja Samsung panosti vahvasti taittuvanäyttöisiin puhelimiinsa. Suomalainen HMD Global lähti myös parantamaan Nokia-puhelimiaan erityisesti ekologisen ajattelun edelläkävijänä, mutta yhtiöltä nähtiin melko vähän Suomen markkinoille relevantteja puhelimia. Nokia-brändi laajeni myös aikaisempaa vahvemmin tablettimarkkinoille.

SuomiMobiilissa puhelimille annetaan arvosana 1-10 väliltä, jonka avulla laitteet on helppo laittaa paremmuusjärjestykseen. Kun puhelin saa arvosanan 8 tai yli, niin silloin kyseessä on jo hyvä laite lähes jokaisella osa-alueella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoden 2022 aikana kahdeksan älypuhelinta ansaitsi arvosanan 9 tai enemmän, ja yli kymmenen puhelinta sai myös arvosanaksi yli 8. SuomiMobiilissa parhaimmaksi arvioitiin viime vuonna Motorola Edge 30 Ultra. Motorola ei ole koskaan aikaisemmin panostanut lippulaivapuhelimiin yhtä paljon, ja nyt yhtiö on onnistunut luomaan erittäin mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Seuraavaksi parhaimmat puhelimet olivat ASUS Zenfone 9 sekä ASUS ROG Phone 6 Pro. Alapuolella olevasta listauksesta voi katsoa miten viime vuoden aikana puhelimet suoriutuivat SuomiMobiilin arvosteluissa. Kootusti kaikki SuomiMobiilissa julkaistut arviot puhelimista sekä muista laitteista voi käydä katsomassa tämän linkin takaa.

SuomiMobiilissa testattiin vuoden 2022 aikana myös kolme tabletti, jotka olivat Nokia T21, Xiaomi Redmi Pad sekä Nokia T10. Lisäksi testasimme useita älykelloja tai aktiivisuusrannekkeita, mutta myös äänituotteita sekä muita mielenkiintoisia tuotteita. Tabletit ja muut tuotteet ovat listattuna alapuolella.

Vuonna 2022 testatut tabletit
Nokia T21 7.0/10
Xiaomi Redmi Pad 6.0/10
Nokia T10 5.5/10
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Päivityslupauksille ei vissiin anneta teillä pahemmin arvoa, mulle se on tärkein ominaisuus (siksi Samsung). Noissa teidän kärkipuhelimissa android päivityksiä tulee surkeasti.

    1. 3 + 4 vuotta ei nyt ole ihan niin huono, kun katsotaan laitteen hintaa ja kohderyhmää. Samsungilla on kuitenkin vielä parempi päivityslupaus, mutta viime vuonna monet Samsungit olivat hyvin bugisia, esim. Galaxy S22 Ultra. Pelkän päivityslupauksen perusteella ei sellainenkaan puhelin voi saada parempia arvioita.

Kommentoi

Lisää aiheesta:SuomiMobiili