POCOSponsoroituXiaomi

Todelliset huippuominaisuudet edullisesti – POCO F4 GT:ssä on Snapdragon 8 Gen 1, 120 watin lataus ja 120 hertsin AMOLED-näyttö

POCO F4 GT

POCO F4 GT on tullut haastamaan Suomen huippuluokan älypuhelinmarkkinat upealla suorituskyvyllä, vahvoilla teknisillä ominaisuuksilla sekä omanlaisella tyylillään. Puhelimen kohokohtia ovat muun muassa tehokas Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, 120 hertsin AMOLED-näyttö sekä 120 watin supernopea pikalataus.

POCO on itsessään Xiaomin alaisuudessa alkunsa saanut itsenäinen tuotemerkki, jonka tuotteet ovat saatavilla Suomessa. POCO on myynyt vuonna 2018 esitellyn POCO F1 -puhelinmallin julkaisun jälkeen yli 20 miljoonaa puhelinta maailmanlaajuisesti. Viime vuonna puhelimia myytiin POCO-brändin alaisuudessa yli 13 miljoonaa kappaletta. POCOn ydinajatuksena on tarjota teknologioita, joita kuluttajat oikeasti tarvitsevat.

Uusi POCO F4 GT edustaa brändin tavoitteita, sillä siinä on kaikki mitä käyttäjät tarvitsevat, mutta ei mitään, mitä ei tarvitsisi. Huippuluokan ominaisuudet puhelin tarjoaa 699 euron suositushintaan. Puhelin on ostettavissa useiden jälleenmyyjien kautta, joita ovat muun muassa Elisa, DNA, Telia, Power, Verkkokauppa.com, Veikon Kone ja Euronics.

Tutustu POCO F4 GT -puhelimeen tuotesivuilta tämän linkin takaa.

Hintaluokassaan vertaansa vailla olevaa suorituskykyä

POCO F4 GT -puhelimessa on huippuluokan järjestelmäpiiri, joka on totuttu näkemään selvästi kalliimmissa puhelimissa. Qualcommin kehittämä Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri tarjoaa hintaluokassaan vertaansa vailla olevaa suorituskykyä.

Järjestelmäpiiri on valmistettu kehittyneellä 4 nanometrin prosessilla ja se kykenee parhaimmillaan 3.0 GHz:n kellotaajuuteen. Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiirin avulla suorituskykyä on saatu peräti 20 prosenttia enemmän ja grafiikkasuorituskyky on parantanut 50 prosentilla verrattuna aikaisempaan järjestelmäpiiriin. Lisäksi grafiikkaprosessorin energiatehokkuus on 25 prosenttia parempi kuin aikaisemmin.

Tekoäly on myös tärkeässä roolissa nykyaikaisissa älypuhelimissa, eikä sitä ole POCO F4 GT:ssä unohdettu. Seitsemännen sukupolven Qualcomm AI Enginen ansiosta tekoälysuorituskykyä on pystytty parantamaan 400 prosentilla. Uutuuspuhelin voittaa puolelleen siis teknologiasta innostuneet käyttäjät sekä mobiilipelaajat, mutta se on loistava laite ihan peruskäyttäjällekin, joka arvostaa sujuvaa käyttökokemusta.

POCO F4 GT tarjoaa lisäksi erittäin nopeaa LPDDR5-RAM-muistia huimat 12 gigatavua. Lisäksi puhelimessa on riittävä 256 gigatavun sisäinen tallennustila, joka perustuu lippulaivatason UFS 3.1 -standardiin. Sujuva käyttökokemus ei jää siis ainakaan muisteista kiinni, sillä sitä tarjotaan selvästi enemmän kuin monissa muissa saman kategorian älypuhelimissa.

Puhelimen sisältä löytyy lisäksi alan johtavaa teknologiaa jäähdytysjärjestelmän osalta. Pitkässä käytössä kaikki älypuhelimet tuottavat lämpöä, jonka jäähdyttämiseen on POCO F4 GT -puhelimessa nyt panostettu toden teolla. Puhelin on varusteltu uusimmalla LiquidCool 3.0-teknologialla, joka on yksi kehittyneimmistä jäähdytysjärjestelmistä.

Kokoa jäähdytysjärjestelmällä on jopa 4860 neliömillimetriä ja se perustuu kahteen höyrykammioon. Käyttämällä kahta höyrykammiota, suurta grafeenikerrosta ja muita innovatiivisia materiaaleja lämpöä siirtyy aikaisempaa tehokkaammin kerroksittain sisältä ulos. Tämän toteutuksen ansiosta Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiristä saadaan todellinen suorituskyky irti.

POCO F4 GT pysyy siis viileänä kovassakin pelikäytössä tai muussa raskaammassa käytössä. Huippuluokan suorituskyky ei kalpene ollenkaan selvästi arvokkaammille puhelimille ja POCO F4 GT:n suorituskyky ylittää selvästi oman hintapisteensä muut puhelimet. POCO F4 GT:n käyttäjien ei tarvitse siis miettiä suorituskykyä, vaan puhtia riittää jokaiseen käyttötilanteeseen.

Ei pitkiä latausaikoja, 120 watin latauksella akku täyteen 17 minuutissa

Pikalataus on nykypäivänä erittäin tärkeä ominaisuus kaikissa puhelimissa, ja POCO F4 GT tarjoaakin markkinoiden nopeimman latauksen. Puhelimessa on tuki älykkäälle 120 watin tehoiselle hyperlataukselle, jonka avulla suuri 4700 milliampeeritunnin akku latautuu vain 17 minuutissa tyhjästä täyteen.

POCO hyödyntää latausratkaisussaan tehokasta kaksois-latauspumppua ja kaksikennoista akkua, joka mahdollistaa erittäin nopean pikalatauksen. 17 minuutin lataus onnistuu laitteen ollessa laturissa ilman käyttöä, mutta esimerkiksi samaan aikaan pelatessa raskaita pelejä onnistutaan lataamaan puhelin 100 prosentin varaustasoon vain 27 minuutissa.

Tehokas pikalataus antaa virtaa nopeasti, ja esimerkiksi POCO F4 GT latautuu aamulla tyhjästä täyteen esimerkiksi aamutoimia tehdessä. Pitkät latausajat ovat siis historiaa. POCO on pitänyt huolen lisäksi akun pitkästä käyttöiästä, sillä puhelin oppii älykkään latauksen ansiota käyttäjänsä rutiinit yön aikana. Lataus keskeytyy 80 prosenttiin nukkuessa, mutta latautuu täyteen juuri ennen heräämistä. 120 watin lataus on myös erittäin turvallinen, sillä se on saanut arvostetun TÜV Rheinlandin turvallisen latauksen sertifikaatin.

Latauksen osalta POCO F4 GT -puhelimessa on otettu huomioon erilaiset käyttötilanteet. Puhelimen mukana toimitetaan aina oletusarvoisesti tehokkain 120 watin pikalaturi, mutta POCO on tehnyt muutoksia laturin johtoon. Mukana tuleva laturi on nyt jopa 1,5 metriä pitkä, joten se on selvästi pidempi kuin muissa puhelimissa. Lisäksi POCO F4 GT:n laturin pää on L-muotoinen, eli laitteen käyttäminen on aikaisempaa miellyttävämpää laitteen ollessa samaan aikaan laturissa.

Upea 120 hertsin AMOLED-näyttö

POCO F4 GT -puhelimen näyttö on yksi kategoriansa parhaimmista, sillä POCO luottaa todelliseen huipputason teknologiaan. Kyseessä on DisplayMate A+ -arvioitu näyttöratkaisu, joten tarjolla on pro-näyttö kaikille käyttäjille. Näyttö on kooltaan 6,67 tuumaa ja se on suunniteltu erityisesti pelaamista varten, mutta toimii tietysti erinomaisesti muussakin käytössä.

Näytössä on optimaalinen väritarkkuus 10-bittisien värien, HDR10+ -tuen ja Dolby Vision -tekniikan ansiosta. Näyttö on lisäksi erittäin tarkka Full HD+ -tarkkuuden ansiosta ja miellyttävän kirkas 800 nitin tyypillisen kirkkauden ansiosta. POCO F4 GT:n näytössä ei ole myöskään unohdettu sulavuutta, sillä pro-luokan näytössä on korkea 120 hertsin virkistystaajuus ja 480 hertsin kosketusherkkyys.

Puhelimen näyttökokemuksen on kruunaamassa 1920 hertsin PWM-himmennys. Tekniikka suojaa silmiä kuvanlaadusta tinkimättä. Näyttö on optimoitu käytettäväksi heikossa valaistuksessa, mikä vähentää selvästi epämukavuuden oloa, jota näytön välkkyminen voi aiheuttaa. Näyttö on siis jokaiseen käyttötilanteeseen loistava, oli kyseessä sitten pelaaminen, elokuvien katselu tai ihan vain sosiaalisen median selailu.

Näyttö on tärkeä elementti nykyaikaisessa puhelimessa, mutta sen rinnalla tärkeitä osa-alueita on monia muitakin. POCO F4 GT -puhelimessa on panostettu vahvasti myös äänentoistoon, sillä tarjolla on symmetrinen neljästä kaiuttimesta koostuva äänijärjestelmä. Puhelin tarjoilee siis mullistavan äänenlaadun, jota ei muista puhelimista löydy.

Neljän kaiuttimen stereototeutus koostuu itsenäisistä kaksoisdiskanttielementeistä sekä kahdesta bassoelementistä. Näiden elementtien avulla POCO F4 GT pystyy tarjoamaan ennennäkemättömän selkeyden ja miellyttävän tilaääniefektin. Ääni toistuu erinomaisesti pelatessa pelejä, kuunnellessa musiikkia tai katsottaessa elokuvia. POCO F4 GT on sertifioitu myös kolmella alan johtavalla tekniikalla, jotka ovat Hi-Res Audio, Hi-Res Audio Wireless sekä Dolby Atmos.

Paljon myös muita loistavia ominaisuuksia

Huippuluokan suorituskyvyn, supernopean pikalatauksen ja upean näytön ohella POCO F4 GT on varusteltu myös monilla muilla loistavilla ominaisuuksilla, jotka tekevät puhelimesta uniikin. Esimerkiksi magneettiset olkapainikkeet ovat yksi pelaamisesta innostuneiden suosikkiominaisuuksista.

Puhelimen sivusta löytyviä painikkeita on testattu yli sadassa eri suositussa pelissä, ja ne kestävät painallusta kovassakin käytössä. Magneettisien pelipainikkeiden ansiosta pelaaminen on hauskempaa kuin koskaan aikaisemmin ja tehostavat selvästi pelissä pärjäämistä. Pelaamisen ulkopuolella olkapainikkeet soveltuvat esimerkiksi pikakomentoina kameraan, nauhoittamiseen tai taskulampun käyttöön.

Kameroista ei ole myöskään tingitty, sillä POCO F4 GT:ssä hyödynnetään 64 megapikselin Sony IMX686 -pääkameraa, jonka avulla onnistuu upeat otokset tilanteessa kuin tilanteessa. Kamerakokonaisuutta on laajennettu 8 megapikselin ultralaajakulmakameralla sekä 2 megapikselin makrokameralla. Etuosan 20 megapikselin kamera on loistava työkalu tarkkojen selfiekuvien ottamiseen tai striimaamiseen.

POCO F4 GT -puhelimessa on mielenkiintoisia yksityiskohtia. Esimerkiksi kameroiden rinnalla oleva salamavalo on kirjaimellisesti salama. Se on toteutettu tyylikkäästi salamanmuotoiseksi, joten se tuo puhelimen omaa persoonallisuutta paremmin esille. Kameroiden rinnalla puhelimessa on lisäksi X-muotoinen RGB-valaistus, joka toimii kätevästi esimerkiksi ilmoitusvalona. Se pystyy vilkkumaan useissa eri väreissä esimerkiksi saapuvien puheluiden ja viestien aikana tai puhelimen latautumisen aikana ja jopa pelitilassa.

Puhelimen tarjoama kokemus täydentyy myös premium-tason lisäpalveluilla. POCO tarjoaa yhden ilmaisen näytönkorjauksen ensimmäisen kuuden kuukauden aikana ostosta. Tämän lisäksi POCO F4 GT -puhelimen ostaja saa käyttöönsä YouTube Premium -palvelun kahdeksi kuukaudeksi.

Uutuuspuhelimesta on Suomessa myynnissä kaksi erittäin tyylikästä väriversiota, jotka ovat perinteikäs musta Stealth Black sekä keltainen Cyber Yellow. Lippulaivatason POCO F4 GT -puhelimeen voi käydä tutustumassa vielä tarkemmin POCOn tuotesivuilta tämän linkin takaa.

POCO F4 GT tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,67 tuumaa, OLED, Full HD+, 120 Hz, 20:9-kuvasuhde, 800 nitiä, HDR10+
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • Grafiikkaprosessori: Adreno 730
 • RAM-muisti: 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 gigatavua (UFS 3.1)
 • Takakamerat: Kolmoiskamera + LED-salama
  • Pääkamera: 64 MP (f/1.9, 1/1.73”, 0.8 um, 26 mm, PDAF)
  • Ultralaajakulmakamera: 8 MP (f/2.2, 120 asteen kuvausalue)
  • Makrokamera: 2 MP (f/2.4)
  • Muuta: 4K-videokuvaus
 • Etukamera: 20 megapikseliä (f/2.4, 1/2.0″, 0.8 um)
 • Akku: 4700 milliampeerituntia (ei irrotettava)
  • Lataus: 120 watin langallinen pikalataus
 • Liitännät ja tekniikka: USB-C, Bluetooth 5.2, NFC
 • Muuta: Dual-SIM, sormenjälkilukija kyljessä, kasvojentunnistus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 12 ja MIUI 13
 • Mitat: 162,5 x 76,7 x 8,5 millimetriä, painoa 210 grammaa
 • Värit: Keltainen (Cyber Yellow) ja musta (Stealth Black)
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:POCO