MicrosoftWindows 10Yleinen

Pokémon GO nyt Windows-puhelimille! – näin asennat sen

Microsoftin Windows-puhelimet ovat kärsineet koko elinikänsä heikosta sovellustarjonnasta verrattuna Android ja iOS -käyttöjärjestelmiin. Viimeisin hitiksi noussut peli on Pokemon GO, joka on yllättäen saataville vain iOS ja Android -käyttäjille. Nyt kuitenkin tämän osalta on tullut hieman helpotusta Windows 10 -käyttäjille, sillä sovellus on tullut saataville nyt myös Windows 10-puhelimille. Sovellus ei kuitenkaan ole virallinen, eikä siitä löydy kaikkia Android ja iOS -sovellusten parhaimpia ominaisuuksia.

Sovelluksen asentaminen ei ole kovin yksinkertaista, mutta onnistuu varmasti kaikilta, jos sovellusta haluaa oikeasti testata. Sovellus ei ole saataville Windows 10 -sovelluskaupasta, vaan se on avoimen lähdekoodin projekti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näin asennat:

 1. Luo Pokémon Trainer Club –tili. Voit luoda sen pelin virallisilla verkkosivuilla.
 2. Kirjaudu tilillesi virallisen Android tai iOS -sovelluksen kautta, tai voit käyttää  Bluestacks Android emulaattoria
 3. Valitse Pokemon, jolla haluat aloittaa pelin
 4. Nyt kirjaudu ulos virallisesta Pokemon GO -sovelluksesta
 5. Lataa nämä kolme Github -tiedostoa samaan kansioon koneellesi: Yksi, Kaksi, Kolme
 6. Varmista, että tietokoneesi on yhdistettynä samaan Wi-Fi -verkkoon puhelimesi kanssa
 7. Ota käyttöön Laiteportaali puhelimesta. Asetukset > Kehittäjille > paina Kehittäjätila, Laitteen löytäminen sekä Laiteportaali päälle
 8. Laiteportaalin alapuolelta löydät IP-osoitteen, jonka avaat tietokoneesi selaimessa
 9. Klikkaa ”Apps” Laiteportaalissa tietokoneen selaimessa
 10. Lisää tiedosto ”PokemonGo-UWP_1.0.3.0_ARM_Debug.appx” kohtaan ”App package
 11. Lisää kaksi muuta tiedostoa kohtaan ”Dependency
 12. Paina tämän jälkeen Go, jolloin sovellus lähtee asentumaan puhelimeen. Kun sovellus on asentunut löytyy se myös puhelimesi sovellusvalikosta nimellä PoGo-UWP

Muista kuitenkin, että sovellus ei ole virallinen ja se saattaa lakata toimimasta milloin tahansa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

 1. Voisiko klikkiotsikkohuoraaja Suomimobiili vaihtaa tuo otsikon. Pokemon Go ei ole tullut Windows Phonelle edelleenkään. Otsikoissa valeteleminen pelkän huoraamisen takia ei ole tervettä. Vai oletko Eero sitä mieltä, että SuomiMobiili ja MV-lehti kannattaa laittaa samalle viivalle.

  1. Kiitos ”Kopiotimo” tästä rakentavasta kommentistasi. Valitettavasti joudun kertomaan sinulle, että meillä ei ole tapana vaihtaa otsikointeja ainakaan tämän kaltaisen kommentin perusteella. Niin kauan kuin SuomiMobiilin jutut ovat ilmaiseksi luettavissa, niin minulla on ilo ilmoittaa sinulle, että vastaavia otsikointeja on luvassa. Voin myös kertoa vielä tässä kun rupesin kirjoittamaan kommenttia sinulle, että en tienaa SuomiMobiilla niin paljoa, mitä olet ehkä ajatellut, jonka takia en voi aivan tylsiä otsikointeja kirjoitella. Jostain se raha tämän sivuston ylläpitämiseenkin pitää järjestää.

   Ja mitäkö vastaisin kysymykseesi, niin minulle on se ja sama, että vertaatko SuomiMobiilia MV-lehteen, Bulgarian-paikallislehteen tai Nigerian Sanomiin. Voit vain arvailla, kuinka paljon se vaikuttaa minun elämääni.

   P.S. Laitoin tämän viestin sentään omalla nimelläni, enkä piiloudu nimimerkin alle. Tiedän, että tämänkin kommentin tulevat lukemaan sadat ihmiset, enkä pelkää yhtään sitä. Tiedän, että varmasti monet ihmiset lopettavat sivuston lukemisen tämän kommentin nähtyään tai sitten tykkäävät tästä. Mutta, vaikuttaako se minun elämääni? Eipä taida.

   1. Eli mielestäsi sivuston ilmaisuus antaa oikeuden vääristellä, valehdella ja johtaa lukijoita tietoisesti harhaan otsikoissa. Näitähän me kaipaammekin lisää. Ota sitten vaikka Comosta mallia kuinka homma tehdään kunnolla. Ei jatkoon.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft