QualcommYleinen

Qualcomm esitteli 4 nanometrin Snapdragon 4 Gen 2 -järjestelmäpiirin – kehittyneempiä tekniikoita halpapuhelimiin

Snapdragon 4 Gen 2

Qualcomm on tänään julkistanut uuden Snapdragon 4 Gen 2 -järjestelmäpiirin, joka on seuraaja viime vuoden Snapdragon 4 Gen 1 -järjestelmäpiirille. Qualcomm tuo nyt aikaisempaa kehittyneempiä tekniikoita edullisempiin 5G-älypuhelimiin.

Snapdragon 4 Gen 2 on valmistettu 4 nanometrin prosessilla, joka nähdään ensimmäistä kertaa 4-sarjan piirissä. Uudessa piirissä on kaksi suorituskykyistä 2.2 GHz:n kellotaajuudella toimivaa ydintä sekä kuusi virtapihimpää 2.0 GHz:n kellotaajuudella toimivaa ydintä. Qualcomm lupaa 10 prosenttia paremman suorituskyvyn verrattuna edeltäjään. Grafiikkaprosessoria ei ole vielä vahvistettu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mukana on tuki uudelle tehokkaammalle LPDDR5X-RAM-muistille sekä UFS 3.1 -tallennustilalle. Snapdragon 4 Gen 2 tukee näyttöjä korkeintaan Full HD+ -tarkkuudella 120 hertsin virkistystaajuudella.

Tuettuna on korkeintaan 1080p 60 fps -videokuvaus, eikä 4K-tukea ole. Tuettuna on myös elektroninen kuvanvakautus. Järjestelmäpiiri pystyy tukemaan kameroita 108 megapikseliin asti tai 32 megapikseliin asti ilman suljinviivettä. Qualcommin mukaan automaattitarkennusta on nopeutettu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon 4 Gen 2 tukee Quick Charge 4+ -pikalatausta. Qualcommin mukaan sen avulla akku latautuu 15 minuutissa 50 prosenttiin, mutta mitään referenssejä tämän osalta ei ole kerrottu. USB-C-tuki on nyt USB 3.2 Gen 1 -nopeuksilla.

Mukana on integroitu Snapdragon X61 -5G-modeemi. 3GPP Release 16 tuo mukaan optimointeja virrankulutukseen, parantaa kuuluvuutta ja tekee solupohjaisesta sijainnista tarkemman. Snapdragon X61 voi saavuttaa jopa 2,5 Gbps:n latausnopeudet sekä 900 Mbps:n lähetysnopeudet. Qualcomm ei ole päivittänyt muita yhteyksiä, sillä tuettuna on edelleen Wi-Fi 5 sekä Bluetooth 5.1.

Qualcommin mukaan ensimmäiset Snapdragon 4 Gen 2 -piiriä käyttävät puhelimet julkaistaan vuoden toisella puoliskolla. Ensimmäisiä tullaan näkemään Xiaomilta sekä Vivolta.

Lähde: Qualcomm

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm