QualcommYleinen

Qualcomm esitteli toisen sukupolven ultraäänisormenjälkilukijan – 77% suurempi ja 50% nopeampi kuin edeltäjänsä

Qualcomm on esitellyt uuden huippupuhelimiin suunnatun 3D Sonic Sensor -sormenjälkilukijan, joka on järjestyksessään toisen sukupolven versio. Aikaisemmin ultraäänisormenjälkilukijoita on nähty erityisesti Samsungin huippupuhelimissa, ja nyt uutta versiota odotetaan myös Samsungin tuleviin puhelimiin alkuvuoden aikana.

Uuden sukupolven ultraäänisormenjälkilukija tarjoaa nyt paremman käyttökokemuksen käyttämällä teknisesti kehittyneitä ominaisuuksia sekä ultraääniaaltoja, jonka avulla saadaan tarkka kuva sormesta. Sormenjälkilukija pystyy skannaamaan sormenjäljet muun muassa kiinteiden pintojen läpi, kuten lasin tai metallin, vaikka pinnat olisivatkin märkiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm kertoo uuden sensorin olevan myös erittäin ohut, vain 0.2 millimetriä. Lisäksi uusi toisen sukupolven Qualcomm 3D Sonic -sensori on saatavilla uudessa koossa, joka on 77 prosenttia suurempi sekä 50 prosenttia nopeampi kuin aikaisempi sukupolvi. Muun muassa ensimmäisen sukupolven lukijan toiminta-ala oli 4 x 9 millimetriä (36mm2), ja nyt uudessa versiossa sensori on 8 x 8 millimetrin suuruinen (64mm2).

Suurempi sensori tarjoaa suuremman alueen sormen asettamiseen ja antaa 3D Sonic -sensorille mahdollisuuden kerätä 1,7-kertaa enemmän biometrisiä tietoja. Lisäksi lukituksen kerrotaan avautuvan nopeammin kuin aikaisemmin.

Ensimmäisen sukupolven ultraäänisormenjälkilukija nähtiin Qualcommin mukaan monissa älypuhelimissa, joita ovat muun muassa Samsung Galaxy S10, Note 10, Galaxy S20 sekä Galaxy Note 20. Toisen sukupolven Qualcomm 3D Sonic -sensoria odotetaan mobiililaitteisiin vuoden 2021 alussa. Todennäköisesti uusi sensori nähdään jo myöhemmin tällä viikolla Galaxy S21 -malliston puhelimissa.

Lähde: Qualcommin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm