ElisaYleinen

Elisan 5G-verkko laajeni nyt myös Hämeenlinnaan

Elisan 5G-kuuluvuus Hämeenlinnassa.

Elisa on laajentanut 5G-verkkojansa useisiin kaupunkeihin viimeisien kuukausien aikana ja nyt ensimmäiset 5G-verkot ovat rantautuneet myös Hämeenlinnaan. 5G-verkko Hämeenlinnassa kattaa aluksi muun muassa Myllymäen ja Kaurialan alueita.

5G-verkon kerrotaan laajenevan vielä kesäkuun aikana kaupungin keskustaan, jolloin verkko yltää myös muun muassa Hätilän, Katisen ja Aulangontorpan alueille. Hämeenlinna on jo 28. paikkakunta, jonne Elisa on tuonut 5G-verkon kuluttajien ulottuville. Tällä hetkellä Elisan 5G-verkon alueella asuu jo yli miljoona suomalaista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”5G on monestakin syystä merkittävä asia kaupungille. Ensinnäkin hyvät, toimivat tietoliikenneyhteydet auttavat meitä asettamassamme hiilineutraaliuden tavoitteessa. Olemme myös digitalisoineet palveluitamme muun muassa terveydenhuollon saralla. Hyvänä esimerkkinä terveydenhuollon etämittaukset, jonka toteutimme yhdessä Elisan kanssa. Tämän kehitystyön jatkolle 5G antaa uusia, kiinnostavia mahdollisuuksia. Haluamme kehittää kaupunkiamme innovaatio-, testaus- ja pilotointiympäristöksi, jossa yhteistyökumppanimme pääsevät kehittämään ja hyödyntämään 5G-osaamis- ja liiketoimintapotentiaaliaan”, Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala sanoo.

”Verkon ripeä laajentuminen on kasvattanut 5G:n suosiota ja tunnettavuutta suomalaisten keskuudessa nopeasti. Tämä näkyy myös päätelaitteiden myynnissä, sillä ensimmäistä kertaa 5G-laite nousi myydyimpien puhelintemme listalle loppukeväästä. Myös 5G:n käyttäminen kodin nettiyhteytenä kiinnostaa suomalaisia”, Elisan Hämeen alueen aluejohtaja Kalle Lehtinen kertoo.

Kiinteän yhteyden tavoin toimiva Elisa 5G Kotinetti on tulossa myyntiin Hämeenlinnan alueella lähiaikoina.

Elisan 5G-verkko on käytettävissä tällä hetkellä Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Vantaalla, Oulussa, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Porissa, Kouvolassa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Vaasassa, Seinäjoella, Salossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Raumalla, Tuusulassa, Keravalla, Kangasalalla, Raisiossa, Iisalmessa, Kemissä, Heinolassa, Kuusamossa ja Siuntiossa. Elisan 5G-kuuluvuuskartta löytyy tämän linkin takaa.

Lähde: Elisa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Elisalla ei ole oikeutta tuoda terveysvaikutuksiltaan testaamatonta teknologiaa käyttöömme. Radiotaajuinen teknologia on aiheuttanut jo ennen 5G- verkon tuloa paljon sairauksia. Tämä ei tilannetta paranna. Aika ryhtyä oikeustoimiin!

    Suomalainen dokumentti aiheesta.

    https://m.youtube.com/watch?v=T3v13VsfwPE&t=14s

    1. Juuri noin, miten Antti Kallio tässä kirjoittaa. 5G-verkko olisi nopeasti saatava pois. Ulkomailla on tehty valtavasti tutkimuksia 5G-verkon vaikutuksista terveyeen. Oikeusjutut pitäisi saada päälle heti.

  2. Siis kyllä! tutkimukset ja faktat pääuutisiin ja operaattorit jarru pälle. On todella outoa että niin iso määrä tutkijoita on saanut vakuuttavaa tietoa terveysvaikutuksista ja useita tahoja on kieltänyt 5G teknologian käytön tietyillä alueilla kuten Brysselissä Sveitsissä jne.. SILTI Suomessa oikein tykitetään 5G tä kaikkialle. Operaattorit mainostaa ja koulujen sekä sairaaloiden katot täyttyvät 5G teknologialla ensimmäisenä?? Alkaa jo epäilykset heräämään että onkohan edellisetkin 2G 3G 4G jollakin tavalla haitaksi eikä asiaa enään voi myöntää

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa