QualcommYleinen

Qualcomm julkaisi uuden Snapdragon 678 -järjestelmäpiirin edullisille älypuhelimille

Qualcomm on julkaissut tänään uuden Snapdragon 678 -järjestelmäpiirin, joka on seuraaja Snapdragon 675 -järjestelmäpiirille. Uutuusjärjestelmäpiirissä kerrotaan olevan parannettu yleistä suorituskykyä sekä yhteysominaisuuksia, joiden lisäksi mukana on myös parannuksia videokuvaukseen sekä muihin viihdekokemuksiin.

”Olemme ainutlaatuisessa asemassa tukemassa OEM-valmistajia tarjoamaan seuraavan sukupolven laitteita, joissa on haluttuja ominaisuuksia sekä suorituskykyä. Snapdragon 678 tarjoaa haluttuja mobiilitoimintoja päivittäiseen viihdekäyttöön salannopeudella luotettavien yhteyksien ja pitkäikäisen akunkeston avulla kuluttajille ympäri maailmaa.”, sanoi Qualcommin tuotejohtaja Kedual Kondap.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon 678 on kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri, jossa hyödynnetään Qualcomm Kryo 460 -ytimiä, joiden kellotaajuus yltää peräti 2,2 GHz asti. Lisäksi järjestelmäpiirissä on Adreno 612 -grafiikkaprosessori, joka Qualcommin mukaan tarjoaa parempaa grafiikkasuorituskykyä. Suorituskyvyn pitäisi riittää hyvin peleihin sekä muihin päivittäisin askareisiin.

Qualcomm Spectra 250L ISP:n ansiosta uutuusjärjestelmäpiiri tarjoaa myös parannettuja kameraominaisuuksia. Piirissä on tuki muun muassa 48 megapikselin kolmoiskameralla ilman mitään viiveitä. Qualcomm on laittanut mukaan myös kolmannen sukupolven AI-ominaisuudet, joka tarjoaa paremman bokeh-kuvaamisen sekä hämäräkuvaamisen. Snapdragon 678 tukee myös oletusarvoisesti 4K-videokuvausta sekä 5x optista zoomausta täysin natiivisti.

Piirissä on integroituna Snapdragon X12 LTE -modeemi, joka takaa Snapdragon 678 -piiriin perustuville puhelimille erittäin nopeat ja vakaat lataus- ja lähetysnopeudet 4G-verkoissa. Kyseessä ei ole siis 5G-yhteyksillä varusteltu järjestelmäpiiri, vaan kyseessä on jälleen yksi uusi alemman hintaluokan laitteille suunnattu 4G-yhteyksiin rajoittuva järjestelmäpiiri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm ei kertonut julkaisun yhteydessä, milloin ensimmäisiä puhelimia Snapdragon 678 -järjestelmäpiirillä tullaan näkemään markkinoilla.

Lähde: Qualcommin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm