HonorYleinen

Qualcomm julkaisi uuden Snapdragon 778G -järjestelmäpiirin – tulossa Honor 50 -puhelimeen

Qualcomm on jälleen laajentanut keskihintaluokan Snapdragon 7 -sarjan järjestelmäpiirien valikoimaa, sillä nyt on esitelty uusi Snapdragon 778G. Aikaisemmin Qualcomm on jo tuonut tarjolle tehokkaan 5nm prosessilla valmistetun Snapdragon 780G -järjestelmäpiirin, ja nyt uusi Snapdragon 778G on hieman karsitumpi. Lisäksi Huaweista irtautunut Honor on kertonut Snapdragon 778G -järjestelmäpiirin olevan tulossa yhtiön Honor 50 -älypuhelimeen.

”Snapdragon 778G on kehitetty vastaamaan maailmanlaajuisten valmistajien kasvavaan kysyntään laajemmasta valikoimasta korkeamman tason järjestelmäpiireistä. Snapdragon 778G tuo monia uusimpia premium-tekniikoita ja ominaisuuksia, jotta seuraavan sukupolven kokemukset olisivat entistä laajemmin saatavilla”, kertoi Qualcommin tuotehallintajohtaja Kedar Kondap.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri on valmistettu TSMC:n 6 nm prosessilla ja järjestelmäpiirin kerrotaan tarjoavan ultimaattisia multimediakokemuksia. Snapdragon 778G koostuu kahdeksasta Kryo 670 -ytimestä, joista tehokkain yltää jopa 2,4 GHz tasolle. Qualcommin mukaan suorituskyvyn pitäisi olla jopa 40 prosenttia parempi kuin edeltäjäversiossa (vrt. Snapdragon 768G). Järjestelmäpiirissä on myös Adreno 642L -grafiikkaprosessori, jonka luvataan tarjoavan myös 40 prosenttia paremman grafiikkarenderöinnin kuin edeltäjänsä.

Modern and minimalist living room with 8K TV flat screen wall-mounted. Background RGB LED lights behind tv. Modern armchair. 3d renderings.

Kasvaneen suorituskyvyn ohella Qualcomm on panostanut myös pelikokemuksen parantamiseen. Snapdragon 778G pitää sisällään Snapdragon Elite Gaming -ominaisuudet. Luonnollisesti mukana on myös integroitu Snapdragon X53 -5G-modeemi, joka tarjoaa tukea sub-6-GHz- ja mmWave-tekniikoille. Snapdragon 778G tarjoaa tuen FastConnect 6700 -tekniikalle, jonka ansiosta piiristä löytyy tuki Wi-Fi-6-versiolle. Kameraominaisuuksia on myös parannettu uudella Spectra 570L -kuvasignaaliprosessorilla, joka mahdollistaa uusia kuvaustapoja. Snapdragon 778G tukee muun muassa 192 megapikselin kuvien taltioimista sekä 4K-videokuvausta.

Muistien osalta Snapdragon 778G -piiristä löytyy tuki LPDDR5-RAM-muistille korkeintaan 16 gigatavuun asti. Lataustekniikkana on tuettuna Quick Charge 4+ ja näytön osalta tuetaan korkeintaan 144 hertsin virkistystaajuutta Full HD+ -tarkkuudella. Muita tuettuja tekniikoita ovat Bluetooth 5.2 ja Snapdragon Audio -ominaisuudet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcommin mukaan ensimmäisiä Snapdragon 778G -järjestelmäpiiriin perustuvia laitteita voidaan odottaa markkinoilla vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä, eli huhti-kesäkuun aikana. Lisäksi Snapdragon 778G -puhelimia on tulossa useilta valmistajilta, joiksi on nimitetty ainakin Honor, iQOO, Motorola, OPPO, Realme ja Xiaomi.

”Honorin yhteistyö Qualcommin kanssa on tärkeä osa sitoutumistamme työskennellä maailmanlaajuisten teknologiajohtajien kanssa. Uskomme, että Qualcommin ja Honorin välinen yhteistyö vapauttaa tuotekokemuksen lopullisen potentiaalin ja palvelee edelleen globaaleita kuluttajia. Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri on täynnä innovaatioita 5G:n, kuvankäsittelyn ja tekoälyn osalta. Tiiviissä yhteistyössä Qualcommin kanssa upouusi Honor 50 -sarja saa tehonsa Snapdragon 778G -järjestelmäpiiristä. Honor 50 -sarja asettaa uudet alan standardit tuotesuunnittelulle ja tarjoaa muuttuvan kokemuksen käyttäjillemme”, kommentoi Honorin tuotelinjan johtaja Fang Fei.

”Snapdragon 7 -sarja on kriittinen osa Motorolan puhelimia, ja se auttaa meitä tuomaan ensiluokkaisia kokemuksia laajempaan hintaluokkaan. Snapdragon 778G:n nopeutettu tekoäly ja seuraavan sukupolven teknologia käynnistävät Ready For -alustan Snapdragon 7 -sarjaan perustuvissa Motorola-puhelimissa ensimmäistä kertaa”, sanoi Motorolan asiakaskokemuksen varajohtaja Ruben Castano.

Lähde: Qualcommin materiaalit

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor