QualcommYleinen

Qualcomm julkisti odotetun Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin – Näin paranevat huipputason Android-puhelimet

Snapdragon 8 Gen 3

Qualcomm on julkistanut uuden Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin, joka tullaan näkemään seuraavan sukupolven huipputason Android-puhelimissa. Uutuuspiirissä on panostettu vahvasti tekoälyyn, pelaamiseen, ääneen sekä kameraparannuksiin.

Kyseessä on jälleen 4 nanometrin prosessilla valmistettu piiri, joka on teknisesti edelleen markkinoiden kärkeä. Kahdeksanytiminen piirin kohokohtana on yksi tehokkain Cortex-X4-ydin, joka toimii nyt 3,3 GHz:n kellotaajuudella. Lisäksi mukana on viisi tehokasta Cortex-A720-ydintä, joista kolme toimii 3,2 GHz:n taajuudella ja kaksi 3,0 GHz:n taajuudella. Mukana on myös kaksi 2,3 GHz:n Cortex-A520-ydintä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcommin mukaan Snapdragon 8 Gen 3 on jopa 30 prosenttia tehokkaampi sekä 20 prosenttia energiatehokkaampi kuin Snapdragon 8 Gen 2 -piiri. Järjestelmäpiirissä on tuki LPDDR5X-RAM-muistille aina 24 gigatavuun asti. Grafiikkaprosessorina toimii Adreno 750.

Pelaamisen osalta on saatu parannuksia jonkin verran. Snapdragon 8 Gen 3 tukee pelaamista 240 fps:n tuella 240 hertsin näytöillä. Adreno Frame Motion Engine 2.0 voi luoda kehyksiä tasaisempaan toistoon, ja tarjolla on Unreal Engine 5.2 -tuki. Snapdragon 8 Gen 3:n grafiikkaprosessori on 25 prosenttia nopeampi, 25 prosenttia energiatehokkaampi ja tuo 40 prosenttia paremman säteenseurannan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm on panostanut tällä kertaa tekoälyyn vahvasti. Järjestelmäpiirissä on AI-moottori, joka tukee multimodaalisia generatiivisia tekoälymalleja ja suosittuja suuria kielimalleja puheentunnistuksen osalta. Piiri voi suorittaa jopa 20 merkkiä sekunnissa välittömässä tekoälyssä, esimerkiksi avustajan vastauksissa. Qualcomm on kertonut, että Snapdragon 8 Gen 3 sisältää maailman nopeimman vakaan diffuusion, joka voi luoda kuvan sekunnin murto-osassa.

Tekoäly parantaa myös kameran ominaisuuksia, tuoden kuviin eloisuutta ja yksityiskohtia reaaliajassa. Night Vision -video voi kirkastaa tummaa kohtausta. Videoille on olemassa objektin poisto, joka voi poistaa ei-toivottuja esineitä tai ihmisiä. Lisäksi Photo Expansion voi käyttää generatiivista tekoälyä laajentamaan kuvaa alkuperäisen kaapatun datan ulkopuolelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita järjestelmäpiiri tukee aina 200 megapikseliin asti ja tuettuna on videokuvaus 8K 30 fps -tasoisena. Näyttöjä tuetaan 4K-tasolla 60 hertsillä ja QHD+ -tasolla 144 hertsillä. Yhteyksien osalta tuettuna on Wi-Fi 7 sekä Bluetooth 5.4. Snapdragon X75 5G -modeemi mahdollistaa tuen sub-6 GHz:n ja mmWave-yhteyksille.

Qualcommin mukaan uusia Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiriin perustuvia älypuhelimia tullaan näkemään markkinoilla tulevina kuukausina. Muun muassa Asus, Honor, iQOO, Meizu, Nio, Nubia, OnePlus, Oppo, Realme, Redmi, RedMagic, Sony, Vivo, Xiaomi ja ZTE ovat kiinnostuneet piiristä.

Lähde: Qualcomm

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm