QualcommYleinen

Qualcomm julkisti Snapdragon 6 Gen 1- ja Snapdragon 4 Gen 1 -järjestelmäpiirit – tarjoavat kaivattua parannusta suorituskykyyn ja myös kameroihin

Uudet piirit on nyt julkaistu.

Qualcomm on julkistanut tänään kaksi uutta edullisemman hintapisteen älypuhelimiin suunnattua järjestelmäpiiriä, jotka ovat Snapdragon 6 Gen 1 sekä Snapdragon 4 Gen 1. Molemmat uutuuspiirit tuovat kaivattua parannusta edullisempaan hintaluokkaan.

Snapdragon 6 Gen 1 on valmistettu 4 nanometrin prosessilla ja Snapdragon 4 Gen 1 on valmistettu 6 nanometrin prosessilla. Qualcommin mukaan ensimmäisiä Snapdragon 6 Gen 1 -puhelimia saadaan odottaa vuoden 2023 ensimmäiselle neljännekselle asti. Snapdragon 4 Gen 1 -järjestelmäpiirin on määrä tulla puhelimiin vielä tämän neljänneksen aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon 6 Gen 1

Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiirin tehokkain ydin toimii 2,2 GHz:n taajuudella ja Snapdragon 4 Gen 1:n tehokkain ydin saavuttaa 2,0 GHz:n kellotaajuuden. Molempiin on saatu kahdeksan ydintä, mutta Qualcomm ei vielä tässä vaiheessa kertonut juurikaan mitään muuta uutuuspiirien suorituskyvystä. Qualcomm ei myöskään vahvistanut käytössä olevia Adreno-grafiikkaprosessoreja.

Qualcomm on kuitenkin vahvistanut Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiirin tarjoavan 35 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn sekä 40 prosentin kasvun laskennallisessa suorituskyvyssä. Snapdragon 4 Gen 1 -järjestelmäpiirin pitäisi tarjoa 15 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn sekä 10 prosenttia paremman laskennallisen suorituskyvyn.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon 4 Gen 1

Snapdragon 6 Gen 1 on varusteltu 12-bittisellä Spectra Triple -kuvasignaaliprosessorilla, joka tukee natiivia HDR-kuvausta ja 200 megapikselin kamerasensoreita. Tuettuna on myös 4K-videokuvaus, joka on puuttunut aikaisemmista piireistä. Piirissä on myös 7. sukupolven Qualcomm AI Engine, joka auttaa myös syvyysterävyyden taltioimisessa, mutta myös virrankulutuksen optimoinnissa. Qualcomm on saanut järjestelmäpiiriin myös Wi-Fi 6E -yhteystuen sekä 4. sukupolven Snapdragon X62 5G -modeemin.

Qualcommin AI Engineä käytetään myös Snapdragon 4 Gen 1 -järjestelmäpiirissä, mutta se ei ole uusin versio. Tuettuna on nyt 120 hertsin Full HD+-näytöt. Spectra Triple -kuvasignaaliprosessori tukee Multi-frame Noise Reduction -tekniikkaa ja sen avulla tuetaan 108 megapikselin kameroita. Snapdragon 4 Gen 1 tukee korkeintaan 1080p 60 fps -videokuvausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon 4 Gen 1 on varusteltu Snapdragon X51 5G -modeemilla, mutta tuettuna ei ole Wi-Fi 6E -yhteyttä.

Alapuolella on yhteenveto Qualcommin ilmoittamista teknisistä ominaisuuksista.

Snapdragon 4 Gen 1

Snapdragon 6 Gen 1

Lähde: Qualcomm

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm