QualcommYleinen

Qualcomm julkisti uuden Snapdragon 782G -järjestelmäpiirin – nähdään jo huomenna Honor 80 -älypuhelimessa

Qualcomm Snapdragon

Qualcomm on julkistanut uuden keskihintaisiin älypuhelimiin suunnatun Snapdragon 782G -järjestelmäpiirin. Kyseessä on seuraaja suositulle Snapdragon 778G+ -järjestelmäpiirille. Uutuuspiiriin perustuva ensimmäinen älypuhelin nähdään jo huomenna Kiinan markkinoilla, sillä Honor esittelee uuden Honor 80 -puhelimen.

Kyseessä on käytännössä vain hieman päivitetty versio Snapdragon 778G+ -järjestelmäpiiristä, sillä mukana on vain vähän parannuksia. Snapdragon 782G on valmistettu tutulla 6 nanometrin prosessilla ja siinä on kahdeksan ydintä. Suurin uudistus nähdään tehokkaimman ytimen korkeampana kellotaajuutena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehokkain Cortex-A78-ydin toimii 2,7 GHz:n kellotaajuudella, jonka lisäksi piirissä on kolme 2,2 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A78-ydintä ja neljä 1,9 GHz:n kellotaajuuteen viritettyä Cortex-A55-ydintä. Grafiikkaprosessorina toimii Adreno 642L.

Qualcommin mukaan suorituskyky on parantanut 5 prosentilla, mutta graafisen suorituskyvyn luvataan kasvaneen 10 prosentilla verrattuna Snapdragon 778G+ -järjestelmäpiiriin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Snapdragon 782G tarjoaa tuen Quick Charge 4+ -lataustekniikalle ja mukana on sama Qualcomm Spectra -kuvasignaaliprosessori. Järjestelmäpiiri pystyy käsittelemään jopa 2 gigapikseliä sekunnissa ja tuettuna on kamerat 200 megapikseliin asti.

Yhteyksien osalta ei ole saatu päivityksiä. Snapdragon 782G on varusteltu samalla Snapdragon X53 -modeemilla, joka tukee mmWave- ja sub-6Ghz-5G-verkkoja. FastConnect 6700 tarjoaa WiFi 6 yhteyden sekä tuen Bluetooth 5.2 -tekniikalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Merkittäviä muutoksia ei ole siis saatu, vaan kyseessä on pieni uudistus. Qualcommin ilmoittamat tarkemmat tiedot Snapdragon 782G -järjestelmäpiiristä ovat listattuna alapuolella.

Snapdragon 782G -järjestelmäpiirin tiedot.

Lähde: Qualcomm

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm