SamsungYleinen

Qualcomm saattoi vahvistaa: Samsung Galaxy S24 -sarjan puhelimissa käytetään Snapdragon- ja Exynos-järjestelmäpiirejä

Samsung Galaxy S23, S23+ sekä S23 Ultra.

Qualcommin toimitusjohtaja Cristiano Amon on pitkälti vahvistanut raportit siitä, että tulevissa Galaxy S24 -sarjan puhelimissa käytetään sekä Snapdragon 8 Gen 3- että Exynos 2400 -järjestelmäpiirejä. Raportteja asiasta on ollut aikaisemminkin.

Amon puhui tulosraportin yhteydessä ja kertoi, että Qualcommin järjestelmäpiirejä käytetään enemmistössä Galaxy S24 -sarjan laitteita. Lisäksi hän kertoi puhelimien tulevan pian markkinoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin on raportoitu, että Samsung hyödyntää Galaxy S24 Ultrassa yksinomaisesti Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiriä. Lisäksi raportit ovat kertoneet Galaxy S24 ja Galaxy S24+ -puhelimista olevan Snapdragon- ja Exynos-versiot. Qualcommin toimitusjohtajan kommentit voisivat vahvistaa tämän huhun.

Odotettavasti Exynos-versiot tulevat saataville tuttuun tyyliin esimerkiksi Euroopassa, kun taas Pohjois-Amerikassa myytäisiin vain Snapdragon-versioita. Galaxy S23 -puhelimissa nähtiin tänä vuonna ainoastaan Snapdragon-järjestelmäpiiri, joten Samsung on jälleen ensi vuodesta lähtien palaamassa vanhaan kahden piirin strategiaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on myös jälleen saamassa Galaxy S24 -puhelimiin oman ”for Galaxy” -version Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirissä. Kyseessä pitäisi olla ylikellotettu versio normaalista Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiristä.

Raporttien mukaan Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy pitäisi sisällään Adreno 750 -grafiikkaprosessorin, joka toimii 1 000 MHz:n kellotaajuudella. Qualcomm ei ole itse vahvistanut Snapdragon 8 Gen 3 -perusversion grafiikkaprosessorin kellotaajuutta, joten toistaiseksi on epävarmaa millaisesta parannuksesta olisi kyse. Lisäksi ainakin yhden suoritinytiminen odotetaan olevan ylikellotettu verrattuna normaaliin.

Lähde: Thelec.kr (koreaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung