QualcommYleinen

Hyötyykö MediaTek? Qualcommin odotetaan nostavan Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin hintaa

Qualcomm Snapdragon

Qualcomm on tunnettu Snapdragon-järjestelmäpiireistään Android-älypuhelimissa. Yleisesti kaikki parhaimmat puhelimet ovat hyödyntäneet Qualcommin piirejä, mutta esimerkiksi MediaTek on noussut viime vuosina vahvaksi kilpailijaksi. Ensi vuonna MediaTek voi myös hyötyä, jos huhut Qualcommin tulevasta piiristä käyvät toteen.

Vuotaja Digital Chat Station on kertonut Weibo-palvelussa, että Qualcommin tulevan Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin hinta on hieman korkea. Qualcomm on siis nostamassa edelleen järjestelmäpiirien hintaa, ja vastaava hinnankorotus nähtiin myös Snapdragon 8 Gen 2 -piirin kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhut ovat kertoneet Qualcommin velottavan Snapdragon 8 Gen 2 -piiristä 160 dollaria, joten Snapdragon 8 Gen 3 olisi vieläkin kalliimpi.

Jos tulevan piirin hinta tulee entisestään nousemaan, se voi johtaa aikaisempaa kalliimpiin lippulaivapuhelimiin tai valmistajien siirtymiseen kilpailijoiden piireihin. Raporttien mukaan ensi vuonna jotkin valmistajat saattavat julkistaa puhelimia edelleen Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirillä tai käyttää MediaTekin tulevaa piiriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Digital Chat Station on myös kertonut, että Dimensity 9300 -järjestelmäpiiri tulee olemaan todellinen haastaja Snapdragon 8 Gen 3 -piirille. Sen julkaisua voidaan odottaa lokakuussa. Piiriin on huhujen mukaan tulossa neljä Cortex-X4-ydintä sekä neljä Cortex-A720-ydintä. Lisäksi mukana on uusin Immortalis-grafiikkaprosessori.

Qualcommin odotetaan myös julkaisevan uuden Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirin lokakuussa.

Lähde: Android Authority

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm