AppleYleinen

Apple julkaisi yllättäen toisen sukupolven HomePod-älykaiuttimen – maksaa Suomessa 349 euroa

Uusi HomePod-kaiutin.

Apple julkaisi eilen uusia MacBook-läppäreitä sekä M2 Pro- että M2 Max -järjestelmäpiirit ilman ennakkoilmoitusta. Tänään Apple yllätti vielä enemmän ja julkaisi toisen sukupolven HomePod-älykaiuttimen. Kaiutin on listattu Applen sivuille 349 euron hinnalla ja se tulee saataville 3. helmikuuta. Värivaihtoehtoja on tarjolla kaksi, jotka ovat musta ja valkoinen

Alkuperäinen, vuonna 2017 esitelty HomePod-kaiutin poistui myynnistä 2021 keväällä, jonka jälkeen Apple on myynyt pienempikokoista HomePod Mini -kaiutinta. Kaiutin tuli hiljattain virallisesti myyntiin myös Suomessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaiuttimen muotoilu muistuttaa hyvin paljon alkuperäistä HomePod-kaiutinta. Kaiuttimessa on Applen Siri-ääniavustaja, jonka avulla esimerkiksi älykodin hallinta on helppoa kaiuttimen avulla.

Kaiuttimessa on High-ecursion-bassokaiutin, jonka avulla HomePod tuottaa ”syvän, muhkean basson”. Kaiuttimen bassoelementti on 20 millimetrinen ja sillä on apuna basson taajuuskorjainmikrofoni, joka virittää taajuudet reaaliaikaiseksi. Kaiuttimen alaosasta löytyy viisi suuntaavaa diskanttikaiutinta, joiden tehtävänä on optimoida korkeat taajuudet, joka puolestaan tuottaa terävän ja huippuselkeän äänen.

Kaiuttimeen on tuotu mukaan myös tilaääniominaisuus Dolby Atmos -tuella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Diskanttikaiuttimien avulla ääni saadaan suunnattua huoneen keskelle ja seinäänpäin suuntautuvien kaiuttimien ansiosta ääni saadaan suunnattua seinien kautta takaisin ikään kuin taustabändiksi. HomePod-kaiuttimessa on edellistä S5-järjestelmäpiiriä uudempi S7-järjestelmäpiiri, joka takaa ohjelmiston kanssa aiempaa kehittyneemmän laskennallisen äänentoiston. Laskennallisella äänentoistolla akustisen järjestelmän täysi potentiaali saadaan käyttöön.

Useamman HomePod-kaiuttimen omistaessaan käyttäjä saa musiikin soimaan kaikissa kaiuttimissa samanaikaisesti. Kaiuttimien avulla voidaan myös lähettää viestejä käyttäen Siri-ääniavustajaa. Kahdella HomePod-kaiuttimella samassa tilassa on mahdollista luoda stereopari.

Tuttuun tapaan puhelimesta saa siirrettyä äänen kaiuttimeen, kun vie puhelimen lähelle kaiutinta. Apple TV -palvelua on mahdollista hallita HomePod-kaiuttimen avulla ilman kaukosäädintä. Apple mainitsee myös, että HomePodilla voidaan löytää kadonnut laite Applen Find My -ominaisuuden avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toisen sukupolven HomePod voi Applen mukaan tunnistaa asunnon savu- ja hiilimonoksidihälytyksiä ja lähettää niistä ilmoitukset käyttäjien puhelimiin. Kaiuttimessa on myös sisäänrakennettuna lämpötila- ja kosteusanturi. Automaatioiden avulla käyttäjä voi luoda älykodissaan HomePodille erilaisia kokonaisuuksia, joita suoritetaan esimerkiksi hyvää huomenta -komennolla.

Lähde: Apple

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple