AppleYleinen

Raportti: Apple iPhone 13 Pro ja iPhone 13 Pro Max saavat Samsungin valmistaman OLED-näytön, jossa on 120 Hz virkistystaajuus

Applen viime vuoden iPhone 12 -puhelimiin odotettiin jo monista kilpailijoista löytyvää korkeata 120 hertsin virkistystaajuutta, mutta valitettavasti puhelimissa tyydyttiinkin vain 60 hertsin näyttöihin. Nyt uudet huhut ja tiedot käyvät kuumina syksyllä julkaistavaksi odotettavista iPhone 13 -puhelimista, sillä nyt vihdoin vuosi myöhemmin Applen odotetaan todella tuovan 120 hertsin näytöt puhelimiinsa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Etelä-Koreasta kantautuva raportti kertoo tulevista puhelimista muutamia yksityiskohtia. Ainoastaan iPhone 13 Pro ja iPhone 13 Pro Max tulevat saamaan uuden LTPO OLED -näyttöpaneelin, jossa on 120 hertsin korkea virkistystaajuus. Näyttöpaneeleiden kerrotaan olevan Samsungin käsialaa ja Samsung Electro-Mechanics tulee toimittamaan Applelle uusiin puhelimiin lisäksi RFPCB-piirilevyt.

RFPCB-piirilevyjä käytetään OLED-paneeleiden liittämiseksi emolevyyn ja niitä voidaan myös taittaa, mikä mahdollistaa helpomman tuotesuunnittelun. RFPCB-toteutus on kuitenkin selvästi kalliimpi kuin perinteinen FPCB-toteutus. Samsung Electro-Mechanicsin on raportoitu harkitsevan liiketoiminnasta vetäytymistä, sillä se ei ole tehnyt voittoa muutamaan vuoteen. Viimeisin tuote, jossa sen toimittamia tekniikoita nähtiin olivat iPhone 12 -puhelimet, mutta tietojen mukaan Samsung voi harkita liiketoiminnasta vetäytymistä myös iPhone 13 -puhelimien jälkeen.

Samsung Displayn on odotettu toimittavan 110 miljoonaa OLED-näyttöä Applen iPhone-puhelimille vuoden 2021 aikana, kun taasen kilpailijat LG ja BOE toimittavat 50 ja 9 miljoonaa OLED-näyttöä.

Lähde: Thelec.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple