AppleYleinen

Raportti: Applen itse suunnittelemat microLED-näytöt ensimmäisiin laitteisiin aikaisintaan vuonna 2024

Bloombergin luotettavana Apple-toimittajana tunnettu Mark Gurman on kertonut, että Apple on suunnittelemassa hieman suurempaa muutosta parin vuoden sisällä. Gurmanin mukaan Apple alkaa suunnitella itse omat näyttönsä, joita käytetään esimerkiksi iPhone-puhelimissa ja Watch Ultra -älykellossa.

Gurmanin mukaan kyseessä olisi samankaltainen muutos, kuin vuoden 2020 alkanut muutos pois Intelin siruista Applen omiin ARM-suorittimiin. Apple suunnittelee kaikki puhelimiin ja Mac-tietokoneisiin tulevat sirut itse, mutta valmistuttaa ne taiwanilaisella TSMC:llä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttöjen kohdalla valmistamisen hoitaisi edelleen suuret valmistajat kuten korealaiset Samsung tai LG. Oma suunnittelu vähentäisi kuitenkin jonkin verran riippuvuutta kyseisistä yhtiöistä.

Applen suunnittelemat näytöt perustuvat todennäköisesti toistaiseksi vähän markkinoilla nähtyyn microLED-tekniikkaan. MicroLED-näyttöjen etuna on perinteistä OLED-näyttöä parempi energiatehokkuus, suurempi saavutettava kirkkaustaso ja se, ettei näytön pikselit heikkene ajan myötä OLED-näyttöjen tavoin. Toistaiseksi tekniikkaa on nähty joissakin Samsungin ja LG:n televisioissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gurmanin saamien tietojen mukaan ensimmäinen Applen itsensä suunnittelemalla näytöllä varustettu laite saapuu markkinoille aikaisintaan vuoden 2024 loppupuolella. Kyseessä olisi Apple Watch Ultra -älykello. Tämän jälkeen Applen omat näytöt nähtäisiin myös muun muassa iPhone-puhelimissa ja todennäköisesti myös Mac-tietokoneissa.

Gurmanin mukaan Applen vuonna 2018 alkanut näyttöjen kehitystyö kulkee koodinimellä T159. Alun perin Applella on ollut projektissa kunnianhimoisena tavoitteena jo vuosi 2020, jolloin microLED-näytöt olisi tuotu pikkuhiljaa eri laitteisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Projektin vauhti ja tavoitteet ovat kuitenkin muuttuneet kustannusten ja teknisten haasteiden takia. Tavoitteena oli tuoda tekniikka ensimmäisenä suuremmille näytöille, mutta Apple on ilmeisesti joutunutkin kääntämään taktiikan ja on tuomassa microLED-tekniikan ensimmäisenä älykellolle.

Lähde: Bloomberg

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple