MicrosoftYleinen

Windows 8.1 tuli tiensä päähän – Microsoft päättää myös Windows 7 -käyttöjärjestelmälle tarjotut maksulliset tietoturvapäivitykset

Windows-käyttöjärjestelmää kehittävä Microsoft päätti suositun Windows 7 -käyttöjärjestelmän tuen tammikuussa 2020. Tuolloin käyttöjärjestelmän ominaisuus- ja tietoturvapäivitykset loppuivat kuluttajille, mutta Microsoft on edelleen jatkanut käyttöjärjestelmälle tietoturvapäivityksiä.

Päivitykset oli suunnattu Windows 7 -käyttöjärjestelmää edelleen käyttäville yrityksille. Yritysten oli myös maksettava Microsoftille ylimääräisestä tuesta. Nyt myös maksulliset tietoturvapäivitykset Windows 7 -käyttöjärjestelmälle ovat loppuneet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jatkossa Windows 7 -käyttöjärjestelmä on tietoturvan puolesta käyttökelvoton, sillä vastaan tulevia haavoittuvuuksia ei enää korjata edes maksua vastaan. Microsoft suosittelee päivittämään tietokoneet joko Windows 10- tai Windows 11 -käyttöjärjestelmään.

Microsoft on ilmoittanut myös, että päivitystuki ja päivitykset vuonna 2013 julkaistulle Windows 8.1 -käyttöjärjestelmälle loppuvat. Tuki päättyi virallisesti 10. tammikuuta. Microsoft kuitenkin tarjoaa yrityksille edelleen päivityksiä Windows 8.1 -käyttöjärjestelmälle ESU (Extended Security Updates) -ohjelman kautta. Kyseessä on Windows 7 -käyttöjärjestelmän kolmen vuoden lisäturvan tavoin maksullinen palvelu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maailmanlaajuisesti Windows 7 -käyttöjärjestelmä löytyy edelleen 11 prosentista Windows-käyttöjärjestelmää käyttävistä tietokoneista. Windows 8.1- tai Windows 8 -käyttöjärjestelmä ei ole koskaan yltänyt samoihin käyttäjämääriin. Tällä hetkellä Windows 8- sekä 8.1 -käyttöjärjestelmien yhteenlaskettu käyttäjämäärä on noin 3,3 prosenttia kaikista Windows-tietokoneista.

Lähde: Microsoft

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft