LenovoYleinen

Raportti: Lenovo lakkauttaa pelipuhelinliiketoimintansa – puhelimissa panostetaan jatkossa vain Motorolaan

Lenovo Legion Y70

Lenovo tunnetaan erityisesti tietokonevalmistajana, mutta yhtiö on myös nykyisten Motorola-puhelimien taustalla. Puhelintoiminta yhtiöllä on keskittynyt vahvasti Motorola-brändiin, mutta viime vuosina yhtiöltä on nähty myös oman Legion-brändin alaisuudessa julkaistuja pelipuhelimia. Uusia pelipuhelimia ei ole enää tulossa.

Legion on Lenovon pelituotteisiin keskittynyt brändi, jonka alaisuudessa nähtiin ensimmäistä kertaa pelipuhelin vuonna 2020. Lenovo Legion Phone Duel nähtiin myynnissä globaaleilla markkinoilla, myöhemmin Kiinassa julkaistiin Legion Y90– ja Legion Y70 -puhelimet. Jatkoa ei ole luvassa, sillä Lenovon raportoidaan lyöneen hanskat tiskiin pelipuhelimien osalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinasta kantautuvien raporttien mukaan Lenovo on lakkauttanut kokonaan Legion-brändin alaisuudessa toimineen puhelinliiketoiminnan. Kyseessä on ollut ainoa Lenovon oman brändin alaisuudessa toiminut puhelinyksikkö, josta on luovuttu.

Lenovo ei tule kuitenkaan luopumaan Motorolan puhelinliiketoiminnasta, vaan muutokset koskevat vain pelipuhelimiin keskittynyttä yksikköä. Toistaiseksi Lenovo ei ole itse virallisesti vahvistanut tietoa Legion-pelipuhelimista luopumisesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pelipuhelinmarkkinassa on tapahtunut muutoksia viime aikoina enemmänkin. Lenovon lisäksi myös Black Sharkin on kerrottu olevan vaikeuksissa puhelimien kanssa. Black Sharkin raportoitiin viime vuonna heittäneen pihalle jopa puolet työvoimastaan. Toistaiseksi Black Sharkin nykyinen tilanne ei ole kovin selvä.

Tällä hetkellä pelipuhelimia julkaisevat muun muassa ZTE:n alabrändi Red Magic sekä Asus. Aikaisemmin tänään Asus on vahvistanut julkaisevansa uudet ROG Phone 7 -sarjan pelipuhelimensa 13. huhtikuuta järjestettävässä tilaisuudessa.

Lähde: Mydrivers.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Lenovo