MicrosoftYleinen

Raportti: Microsoft luopunut kaksinäyttöisestä Surface Duo 3 -puhelimesta – seuraava puhelin saamassa taitettavan näytön

Surface Duo 2

Microsoft on julkistanut muutaman vuoden ajan kahdella näytöllä varusteltuja puhelimia, jotka ovat olleet Surface Duo sekä Surface Duo 2. Windows Central -sivuston lähteiden mukaan Microsoft on luopunut suunnitelmista julkaista Surface Duo 3 -puhelin kahdella näytöllä. Sen sijasta Microsoft suunnittelee haastajaa Samsungin taittuville puhelimille.

Raportin mukaan useiden laitteistoprototyyppien ja kokeilujen jälkeen Microsoft on päättänyt siirtyä perinteisempään taitettavaan ratkaisuun. Kyseessä olisi 180 asteen saranalla, taittuvalla sisänäytöllä ja ulkoisella kansinäytöllä varusteltu ratkaisu, joka olisi idealtaan samanlainen kuin Samsung Galaxy Z Fold 4 tai Honor Magic Vs.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi taittuvanäyttöinen ratkaisu on tullut Microsoftin suunnittelupöydälle vasta sen jälkeen, kun yritys oli jo viimeistellyt Surface Duo 3 -puhelimen kaksinäyttöisen suunnittelun. Uudessa puhelimessa piti olla kapeammat ja korkeammat näytöt, joissa oli pienemmät kehykset. Puhelimeen kerrottiin suunniteltavan myös langatonta latausta sekä muita parannuksia. Julkaisu oli suunniteltu vuoden 2023 lopulle.

Kaksinäyttöinen suunnittelu on nyt kuitenkin peruttu ja Surface-tiimi on heittänyt suunnitelmat roskakoriin. Jatkossa Microsoft tulee keskittymään todelliseen taittuvanäyttöiseen ratkaisuun. Microsoftin kerrotaan aloittaneen taittuvanäyttöisen puhelimen tutkimisen Surface Duo 2 -puhelimen julkaisun jälkeen loppuvuodesta 2021.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Microsoftin taittuvanäyttöisen puhelimen tarkoista tiedoista tai ominaisuuksista ei ole vielä tietoa. Microsoft voisi esimerkiksi simuloida kahden näytön käyttökokemusta ohjelmistollisesti. Laitteen julkaisulle ei ole lähteiden mukaan tarkkaa julkaisuaikaa tiedossa, joten se ei ole todennäköisesti valmis julkaistavaksi ainakaan tänä syksynä.

Surface Duo -puhelimissa on nähty aikaisemmin 360 asteinen sarana, mutta taittuvanäyttöisessä ratkaisussa pitäisi olla 180 asteen sarana. Sisäisesti puhelinta pidetään kolmannen sukupolven Surface Duo -laitteena, mutta myöskään nimenmuutos ei ole poissuljettu ajatus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Microsoftilla kerrotaan olevan meneillään kattava ohjelmistoprojekti, jonka ajatuksena on erottaa tulevaisuuden Android-laitteistot muista kilpailijoista. Projektia kutsutaan sisäisesti nimellä ”Perfect Together”, ja sen tavoitteena on tarjota Microsoftin Android-laitteiden ja Windows-tietokoneiden välillä samanlainen ekosysteemikokemus kuin iPhonen ja Macin välillä.

Samainen raportti kertoo Microsoftin olevan innokas laajentamaan Android-puhelimiensa valikoimaa tulevaisuudessa. Yrityksen kerrotaan olevan tutkineen erilaisia toteutuksia taittuvien lisäksi. Microsoftilla on muun muassa prototyyppejä perinteisempien puhelimien suhteen.

Microsoftilla on siis merkittäviä suunnitelmia Android-laitteiden suhteen. Microsoftin kerrotaan olevan edelleen täysin sitoutunut Android-laitteiston ja -ohjelmiston kehittämiseen ainakin toistaiseksi.

Lähde: Windowscentral.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft