SamsungYleinen

Raportti: Samsung leikkaa älypuhelintuotantoa rajulla kädellä

Samsung Galaxy S22 Ultra

Tuoreen Koreasta kantautuvan raportin mukaan Samsung tulee tuottamaan tänä vuonna vähemmän älypuhelimia kuin alun perin odotettiin. Samsung suunnittelee vähentävänsä tuotantoa tänä vuonna erityisesti älypuhelimien kysynnän laskemisen ja korkeiden hintojen takia.

Samsungin kerrotaan leikkaavan tuotantoa alemman ja keskihintaluokan osalta, mutta myös lippulaivapuhelimen osalta. Samsung on kertonut kumppaneilleen, että älypuhelimien tilausmäärä tullaan laskemaan nykyisestä 310 miljoonasta kappaleesta 280 miljoonaan kappaleeseen. Yhteensä Samsung tulisi pienentämään tuotantotavoitettaan 30 miljoonalla älypuhelimella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuotannon leikkauksen taustalla ovat korkeat hinnat sekä Ukrainan sota.

Aikaisemmin on raportoitu myös Applen vähentäneen iPhone SE -puhelimen tuotantoa 20 prosentilla alkuperäisestä suunnitelmasta. Vaikka Apple on leikannut tuotantoa vain edullisemmista puhelimistaan, niin Samsung joutuu leikkaamaan tuotantoa myös kalliimmista puhelimistaan. Samsung ja Apple ovat markkinan suurimmat toimijat, jonka takia tänä vuonna voidaan odottaa älypuhelinmarkkinan pienenevän kokonaisuudessaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungilla kerrotaan kuitenkin olevan tavoitteena kasvattaa tuotantoa jälleen uusien taittuvanäyttöisten puhelimien julkaisun aikaan. Samsung pyrkii kasvattamaan taittuvien puhelimien myyntiä 13 miljoonasta kappaleesta 18 miljoonaan kappaleeseen. Samsungin tavoitteet ovat kuitenkin selvästi suurempia kuin ennusteet, joiden mukaan myynti tulisi olemaan noin 14,5 miljoonaa kappaletta. Samsungin taittuvanäyttöisten puhelimien osuus Samsungin kokonaismyynnistä on kuitenkin alle 10 prosenttia.

Lähde: Mk.co.kr (koreaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung