SamsungYleinen

Raportti: Samsung luopuu ensi vuonna yhdestä Galaxy S24 -sarjan puhelimesta – Galaxy A -puhelimia vähennetään ja ”Fan Edition” tekemässä paluun

Samsung Galaxy S22, Galaxy S22+ sekä Galaxy S22 Ultra.

Samsung ei ole vielä julkistanut edes Galaxy S23 -sarjan puhelimia, mutta se ei kuitenkaan estä ensimmäisten Galaxy S24 -puhelimia koskevien raporttien ilmestymistä. Luotettavista tiedoistaan tunnetuksi noussut korealaislehti The Elec on tänään kertonut Samsungin mahdollisesti vähentävän Galaxy S -puhelimien määrää.

Galaxy S24 -sarja tulee todennäköisesti koostumaan ensi vuonna vain kahdesta mallista, joka on yksi vähemmän kuin Galaxy S23 -sarjassa. Raportin mukaan Samsung tulee poistamaan mallistosta plus-mallin, joka olisi ensi vuonna Galaxy S24+.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung tulee jakamaan malliston kahteen tyyppiin, jotka ovat tavalliset puhelimet sekä ultra-mallit. Galaxy S24 -sarjan kehitysprojektit kantavat Samsungilla sisäisesti nimeä ”DM”, joka koostuu tällä kertaa vain ”DM1”- ja ”DM3” -malleista. Samsung ei siis kehitä DM2-mallia, joka olisi loogisesti Galaxy S24+, sillä DM1 on todennäköisesti Galaxy S24 ja vastaavasti DM3 olisi Galaxy S24 Ultra.

Raportti kertoo DM2-mallin olleen kehitteillä, mutta sen kehityksestä on luovuttu vasta hiljattain. Samsung tulee todennäköisesti julkistamaan Galaxy S24 -sarjan vasta ensi vuoden alussa, joten suunnitelmat saattavat muuttua vielä useaan kertaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Todennäköisesti syy vain kahden mallin kehityksen jatkamiselle on pysähtynyt puhelinmarkkina ja lippulaivamarkkinan polarisoituminen. Erityisesti lippulaivamarkkinoilla useiden valmistajien puhelinmallistoissa vain perusmalli ja huippumalli myyvät paremmin ja välimallien kysyntä on laskenut.

Esimerkiksi viime vuonna Galaxy S22 -sarjan toimitukset olivat kokonaisuudessaan 31,5 miljoonaa kappaletta. Näistä 14,1 miljoonaa olivat Galaxy S22 Ultra -puhelimia, 11,9 miljoonaa olivat Galaxy S22 -puhelimia ja vain 5,5 miljoonaa olivat Galaxy S22+ -puhelimia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raportti kertoo Samsungin harkitsevan myös tapoja vähentää mallien määrää edullisemmassa Galaxy A -mallistossa. Samsungin kerrotaan jatkavan Galaxy A1x-, Galaxy A3x- ja Galaxy A5x -puhelimien kehitystä, mutta Galaxy A2x -puhelimien kehitys saatetaan keskeyttää. Samsungin tavoitteena on parantaa kannattavuutta vähentämällä tuotekehityskustannuksia.

Samsung ei ole kuitenkaan luopumassa niin sanotusta Fan Edition -mallistosta, sillä raportin mukaan on odotettavissa uusi Galaxy S -sarjan edullisempi FE-versio. Raportit FE-puhelimien osalta ovat olleet melko erilaisia. Tuoreimmat raportit ovat puhuneet Galaxy S22 FE -puhelimen olevan tulossa, mutta toisinaan malliston on kerrottu myös lopetettavan.

Lähde: The Elec

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung