SamsungYleinen

Tässä ovat Samsung Galaxy A34 5G- ja Galaxy A54 5G -puhelimet – hittipuhelimien seuraajat esillä vuotokuvissa

Samsung Galaxy A34 5G ja Galaxy A54 5G / Kuva: Evan Blass.

Samsung vahvisti tänään julkistavansa 1. helmikuuta uudet Galaxy S23 -sarjan älypuhelimet, mutta kevään aikana korealaisjätti tulee julkistamaan myös uutuuksia Galaxy A -mallistoon. Todennäköisesti odotetuimpia ovat Galaxy A34 5G sekä Galaxy A54 5G, joiden edeltäjät ovat olleet erittäin suosittuja. Nyt puhelimista on vuodettu ensimmäisiä virallisia tuotekuvia.

Tunnettu vuotaja Evan Blass on jakanut Twitterissä kuvat puhelimien etuosasta. Kuvat paljastavat odotetun ilmeen, mutta ei kuitenkaan mitään mullistavasti uutta. Galaxy A54 5G tulee saamaan etukamerareiällä varustellun näytön ja Galaxy A34 5G -puhelimessa luotetaan pisaramaiseen lovitoteutukseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvien perusteella näytöissä on kohtuulliset kehykset. Samsung tulee julkistamaan puhelimet ainakin vihreässä värissä, joka tulee ilmi myös etuosan kuvista. Puhelimien oikeassa reunassa nähdään molemmissa perinteiset virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, joka viittaisi näytössä olevan integroitu sormenjälkilukija.

Galaxy A34 5G -puhelimen odotetaan olevan pitkälti samanlainen puhelin kuin edeltäjänsä. Samsung tulee huhujen mukaan tarjoamaan siinä 6,5 tuuman kokoisen AMOLED-näytön, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Tehoista vastannee Samsungin itse kehittämä Exynos 1280 -järjestelmäpiiri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimeen on tulossa 5000 milliampeeritunnin akku sekä 25 watin tehoinen langallinen pikalataus. Kamera-alueen kohokohtana odotetaan olevan 48 megapikselin pääkameran. Galaxy A34 5G saanee myös Android 13 -käyttöjärjestelmän ja IP67-luokituksen mukaisen pölyn- ja vedenkestävyyden.

Galaxy A54 5G -puhelimen odotetaan saavan pieniä päivityksiä. Puhelimessa on huhuttu olevan 6,4 tuuman kokoinen AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 120 hertsin virkistystaajuus sekä Full HD+ -tarkkuus. Tehoista vastannee Samsungin kehittämä Exynos 1380 -järjestelmäpiiri, jota ei ole vielä virallisesti julkaistu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimeen odotetaan lisäksi 5100 milliampeeritunnin akkua, jota voidaan ladata 25 watin tehoisella langallisella pikalatauksella. Kamera-alueen tärkein ratkaisu tulee olemaan 50 megapikselin pääkamera. Galaxy A54 5G on suurella todennäköisyydellä myös IP67-luokituksen mukaisesti pölyn- ja vedenkestävä.

Joidenkin  huhujen mukaan Galaxy A34 5G- ja Galaxy A54 5G -puhelimet julkaistaisiin Intiassa 18. tammikuuta. Samsung on kuitenkin vahvistanut julkaisevansa tuolloin vain Galaxy A14 5G- ja Galaxy A23 5G -puhelimet paikallisilla markkinoilla, joten uutuuspuhelimia tuskin nähdään. Tarkasta julkaisuajasta ei ole siis vielä vahvistusta.

Lähde: Twitter (Evan Blass)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Jos tuo ennakkotieto pitää paikkansa A54 tulee olemaan monelle karvas pettymys. YouTube kommenteissa ja Twitterissä on niin odotettu että siihen olisi tullut Snapdragon piiri esim 7 Gen 1 mutta ilmeisesti siis turhaan. 25 W lataus on kyllä myös luvattoman hidasta v. 2023 ja siitä eteenpäin vuosiksi. Esimerkiksi ostamani erinomainen Black Friday tarjouksessa ollut OnePlus Nord CE 2 5G hintaan 179€ tarjosi laturin mukana (Samsung jää tottakai ilman laturia, ilman silikonisuojaa) ja puhelin lataa 65W nopeudella akun nopeasti täyteen. Mukana tuli myös laadukas silikonisuoja, josta oli paljon hyötyä muutama päivä sitten kun Nord putosi taskusta mennessäni kellarin betonirappuja alaspäin ja puhelin pomppi kuin kumipallo rappusia alas. Kauhun sekaisin tuntein nostin sen maasta ja pelkäsin mitä tuleman pitää ja mikä helpotus ei yhtään mitään, ei minkäänlaista kolhua naarmua halkeamaa! Nord CE 2 edelleen kuin uusi kiitos ilmaisen silikonisuojan.

    1. Jos akussa riittää potkua läheskään yhtä hyvä kuin A23:ssa, niin latausteho on täysin epäolennainen tekijä, koska lataamassa ei tarvitse olla joka välissä. Yöllä kun lataa, niin on aivan sama vaikka latausteho olisi 5 wattia. Snapdragonit varmaan imisivät akun nopeasti kuiviin, joten ei niitä. Ostin juuri Galaxy S22+:n ja sain työmaalla A23:n kouraan pari päivää myöhemmin. Nyt tuntuu siltä, että pitää varmaan myydä tuo S22+ pois ja hankkia +A24, A34 tai A54.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung