RealmeYleinen

Realme 9 Pro ja Realme 9 Pro+ saapuvat Suomessa myyntiin maaliskuussa – hinnat alkavat 319 eurosta

Realme 9 Pro+

Realme julkaisi viime viikolla globaalisti uudet Realme 9 Pro -sarjan älypuhelimet, joiden ilmoitettiin jo tuolloin tulevan tarjolle Suomessakin. Nyt Realme on tiedottanut myös uutuuspuhelimien hinnoista ja saatavuudesta Suomen markkinoilla.

Suomessa Realme on kertonut, että Realme 9 Pro- ja Realme 9 Pro+ -puhelimet tulevat myyntiin maaliskuun lopulla. Realme 9 Pro+ -puhelimen 6 + 128 gigatavun versio maksaa 379 euroa ja 8 + 256 gigatavun versio maksaa 429 euroa. Edullisempi Realme 9 Pro maksaa 6 + 128 gigatavun versiossa 319 euroa ja 8 + 128 gigatavun versiossa 349 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Realme ei vielä tarkemmin määritellyt, missä jälleenmyyntikanavissa puhelimet ovat tarjolla. Aikaisemmin Realmen puhelimia on myyty jo Verkkokauppa.comin ja DNA:n valikoimissa.

Realme 9 Pro -sarja.

Uutuuspuhelimista Realme 9 Pro+ on paremmin varusteltu, sillä siinä on muun muassa 6,43 tuuman AMOLED-näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus sekä näytönalainen sormenjälkilukija. Tehoista on vastaamassa MediaTekin kehittämä Dimensity 920 -järjestelmäpiiri, jossa on integroitu 5G-modeemi. Lisäksi laitteessa on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia ja 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Puhelimen yksi tärkeimmistä osa-alueista löytyy kameroista. Realme 9 Pro+ tarjoaa kolmoiskameran, joka koostuu optisesti vakautetusta 50 megapikselin Sony IMX766 -sensorista, jossa on f/1.8-aukolla varusteltu linssi. Kyseessä on sama kamerasensori, joka löytyy monista Oppon lippulaivapuhelimista. Puhelimen muut kamerat ovat 8 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera. Etuosassa on 16 megapikselin kamerasensori selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Puhelimen erikoisuus on väriä vaihtava takakansi, joka vaihtuu sinisestä punertavaksi, jos se saa auringonvaloa. Realme 9 Pro+ tarjoilee 4500 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata 60 watin SuperDart-pikalatauksella. Realmen mukaan akku latautuu 45 minuutissa tyhjästä täyteen. Käyttöjärjestelmänä on Android 12, jonka päällä on Realme UI 3.0 -käyttöliittymä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Realme 9 Pro on puhelimista hieman karsitumpi. Siinä 6,6 tuuman LCD-näyttöpaneeli korkeammalla 120 hertsin virkistystaajuudella. Sormenjälkilukija on asetettuna puhelimen kylkeen virtapainikkeeseen. Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämä Snapdragon 695 -järjestelmäpiiri, jossa on tuki 5G-yhteyksille. RAM-muistia on 6 tai 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 128 gigatavua.

Puhelimessa on kolmoiskamera, joka koostuu 64 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin makrokamerasta. Etuosassa on 16 megapikselin selfiekamera. Akunkesto on 5000 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata 33 watin teholla. Käyttöjärjestelmänä on uusin Android 12.

Lähde: Realmen sähköpostitiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Realme